Cu totii am avut placerea de a folosi un controller Xbox One, 360  sau Playstation PS4, PS3 si daca esti obisnuit cu o tastatura si un mouse, acestea probabil ca ti s-au parut cam greu de utilizat. A trecut probabil o perioada buna de timp pana cand te-ai obisnuit cu modul in care acestea functioneaza. Cei de la Valve au anuntat ca vor lansa Steam Machine, o combinatie intre un PC si o consola gaming. Se pare ca lansarea acestei console se va amana cu cateva luni pana in anul 2015. Initial cei de la Valve doreau sa o faca disponibila pentru noi incepand cu luna decembrie a acestui an. Valve e companie care ne-a obisnuit cu astfel de amanari pana in prezent asa ca nu ar trebui sa ne surprinda decizia acestora. Avem ani buni de cand tot asteptam lansarea Half Life 3 asa ca 3-4 luni in plus de asteptare ar trebui sa fie o nimica toata.

steam controller
steam controller

Daca vi s-a parut un controller obisnuit greu de utilizat, atunci Steam Controller-ul va fi ceva dintr-o alta dimensiune. Acesta se bazeaza pe un sistem de control cu track-pad-uri. Acestea au de gand sa inlocuiasca vechile stick-uri de pe gamepad-ul traditional. Mai mult de atat gamepad-ul va putea fi folosit si pe un PC care are instalat Steam. Vei putea folosi controller-ul pentru restul jocurilor tale, chiar daca nu sunt disponibile pe Steam.

Steam Machine a fost comercializat intr-un sistem Beta, in care s-au oferit aproximativ 300 de astfel de sisteme diversilor utilizatori. Raspunsul acestora a fost unul nu tocmai pozitiv. Utilizatorii au afirmat ca Steam Controller-ul lasa mult de dorit si multe ar trebui sa fie imbunatatite pentru a se ajunge la un nivel comparativ cu cel al controller-elor disponibile pe piata. Amanarea lansarii Steam Machine va duce probabil la imbunatatirea sistemului si a controller-ului. Asa ca noi fanii Half Life 3, vom face ce facem cel mai bine. Sa asteptam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.