Xbox
Xbox

Pe langa restul subiectelor discutate de CEO-ul actual Microsoft, Satya Nadella, unul din cele mai importante a fost cel legat de divizia de entertainment a celor de la Microsoft. Unii angajati din companie au pornit un zvon conform caruia Microsoft si-ar vinde o parte din capitalul actual cu scopul de a se axa mai mult pe partea de bussines technology. Aceasta tema a fost una abordata chiar si de Bill Gates, care a participat la discutie. Nadella ne-a oferit informatii cu privire la planurile Microsoft, in special pentru partea legata de Xbox.

In timpul interviului de la Code Conference, realizat in Racho Verdes, California USA, Nadella a afirmat ca Microsoft nu are planuri de vanzare pentru Xbox. Acesta a afirmat ca nu au de gand sa faca nimic diferit cu Xbox in viitorul apropiat. Nadella a spus in interviu ca asemenea diviziei Xbox, nici Bing nu va fi pe lista lucrurilor la care Microsoft are de gand sa renunte. Motivul pentru care Bing va ramane alaturi de noi, este destul de simplu. Acesta este integra in mai bine de 30% din produsele actuale Microsoft. Inlaturarea acestuia ar reprezenta o cheltuiala mai mare decat continuarea dezvoltarii acestuia.

In luna februarie a acestui ani, doi detinatori de actioni din cadrul Microsoft au inceput sa vorbesca despre cum Microsoft ar renunta la o parte din activitile si produsele actuale. Produse care au un caracter „non-esential”. Prin aceasta actiune, cei de la Microsoft ar urma sa isi axeze atentia catre partea business software, fara a mai fi distrasi de activitati de o importanta mai mica. Printre produsele avute in vedere se afa Bing Search si divizia de entertainment Xbox.

In timp ce detinatorii de capital din cadrul Microsoft vor sa renunte la Xbox, cei din divizia Microsoft Game Stuios afirma ca Xbox are un viitor puternic cu Microsoft.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *