Black Mamba
Black Mamba

Serpii sunt animale deosebit de frumoase pentru unii si animale pe care altii nici macar nu le suporta. Chiar si pentru iubitorii acestora, frumusetea acestora poate fi influentata daca sunt muscati sau au un eveniment neplacut in legatura cu creaturile pe care le iubesc. Asta pe buna masura. Indiferent de cat sunt de frumoase aceste nimale sunt deosebit de periculoase.

Sarpele tigru

Serpii tigru sunt gasiti in Australia in partea de sud-est si nu, acestia nu ataca precum tigrii. Acestia au o piele dungata ce se aseamana cu blana unui tigru. Veninul unui astfel de sarpe cintine neurotoxine foarte potente care pot duce la paralizie sau la slabirea puterii musculare. De asemenea veninul contine myotoxine care la randul lor distrug tesutul muschilor in intregime. Dieta acestui sarpe include mamifere mici, soparle sau pasari. In unle zone prada este abundenta, locuri unde acestia serpi sunt in numar mare. Serpii tigru sunt protejati de lege si orice om ce este prins ca ii maltrateaza vor ajunge sa plateasca o amenda de 7500 de dolari si sa faca pana la 18 luni de inchisoare.

Mamba Neagra

Mamba neagra este cel mai lung sarpe din Africa. Acesta poate junge pana la o lungime de 4.5 metri. Este de asemenea cel mai rapid sarpe din lume. Poate atinge o viteza maxima de 20 de kilometri pe ora. Acest sarpe foarte periculos isi are numele, nu datorita culorii negre a pielii ci datorita faptului ca acesta are culoarea negra in cerul gurii. De obicei acesti serpi sunt foarte timizi si nu ataca daca nu sunt provocati. Veninul lor este de asemenea cel mai rapid, acesta isi face efectul deosebit de rapid. Inainte de a se dezvolta un ativenin pentru aceasta substanta toxica muscaturile acestui sarpe erau de obicei mortale. Nativii din Savana, localizati in sud estul Africii au supranumit muscatura acestui sarpe „sarutul mortii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *