Tangled
Tangled

Lumea Hollywood-ului se mandreste cu cea mai variata gama de filme realizate. De la cele mai resusite la cele mai putin reusit, de la cele mai ieftine la cele mai costisitoare pelicule realizate vreodata. Totusi pentru un film bun s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de un buget de cel putin 200 de milioane de dolari. De-a lungul timpului au fost mai multe filme care au trecut de aceasta cifra si au fost considerate ca fiind cele mai scumpe filme realizate pana in prezent.

Tangled (274 milioane $)

Desi este doar o animatie, Tangled a fost lansat in anul 2010 si a costat aproximativ 274 de milioane de dolari. Este unul din cele mai scumpe filme realizate in istoria Hollywood-ului. Au fost necesari mai bine de 6 ani de productie si rafinament pentru finalizarea acestui proiect. Filmul a fost bine privit de critici de de public si a ajuns sa genereze castiguri de 590 de milioane de dolari la nivel global. Filmul a fost nominalizat la Academy Awards pentru Best Original Song.

Titanic (286 milioane $)

James Cameron a fost cel ce a directat acest film ce a ajuns sa fie considerat ca unul din cele mai reusite din istorie. Pe langa faptul ca filmul a fost unul din cele mai bune filme din istoria Hollywod-ului acesta a fost si unul din cele mai scumpe. Pana in anul 2007 acesta a detinut titlul de cel mai scump film realizat. Filmul a fost nominalizat la pentru 14 Academy Awards si a castigat 11 dintre ele.

 Pirates of the Caribbean – At World’s End  (332 milioane $)

Filmul a fost lansat in anul 2007 si a inregistrat vanzari ce s-au apropiat de cifra de 1 miliard de dolari. At Word’s End a constituit finalul firului epic din Piratii din Caraibe si a fost cel mai scump film realizat din istorie avand un buget de productie ce a ajuns la suma de 332 de milioane de dolari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *