Titanic
Titanic

Desi filmul Titanic este unul din cele mai bine cunoscute si apreciate filme din istoria cinematografiei, sunt multe lucruri pe care nu le stim in legatura cu actuala tragedie care a avut loc odata cu scufundarea marelui vas.

Pentru inceput e de mentionat faptul ca RMS Titanic s-a scufundat pe 14 aprilie in anul 1912 avand la bord un numar de 1500 de pasageri.

Dorothy Gibson, personajul intruchipat de Kate Winslet in film a supravietuit tragediei si era la randul sau o actrita. Aceasta a jucat in „The Lucky Hold Up” si mai apoi in filmul „Saved from the Titanic”.

Titanicul nu a fost cea mai mare tragedie produsa pe mare. Desi nu incape indoiala ca a fost un eveniment neplacut de proportii, tragedia este umbrita de dezastrul petrecut cu vasul Wilhemlm Gustof care s-a scufundat avand 9400 de oameni la bord. Daca e sa facem o comparatie cu cei 1500 de pe Titanic poti vedea diferenta enorma.

Titanicul nu era atat de cunoscut la momentul respectiv. In realitate adevaratul star era Olympic, vasul sora cu Titanicul. Ideea este ca in momentul tragediei ziarele au trebuit sa foloseasca poze cu Olympic pentru a ilustra evenimentele intrucat la cursa inaugurala Titanicul nu a fost nici macar fotografiat.

John Hume Low era unul din membrii orchestrei de la bordul vasului. La cateva zile de la moartea sa, tatal sau a primit o scrisoare si o factura care ii spuneau ca mai are de platiti 5 silingi si 4 pennies pentru uniforma purtata de fiul sau.

Desi pare greu de crezut au fost numeroase sicrie trimise in larg pentru a ii ingropa pe cei 119 care nu au putut fi adusi la mal din cauza starii precare in care se aflau corpurile. In total au fost gasite 306 corpuri in apele marii. O parte din ele au fost aduse la mal si identificate, 119 din acestia fiind ingropati pe mare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *