SongzaProbabil ca majoritatea dintre voi stiti cate ceva despre Songza, ba chiar multi dintre voi folositi aplicatia zilnic. Ei bine, ar fi cazul sa aflati ca Google are de gand sa achizitoneze sistemul de streaming online Songza. Pentru moment Songza va ramane o aplicatie independenta si activa in mediul mobil. Cel putin deocamdata, dar la cum ii stim pe cei de la Google probabil ca vom vedea cateva schimbari notabile pe ici pe colo.

Cel mai probabil Google va ajunge sa integreze Songza in Play Music. Desi cei de Google au un sistem de music streaming destul de elaborat, se pare ca vor sa isi imbunatateasca performantele. In momentul de fata music streamerul din partea Google iti ofera posibilitatea  de a asculta radio si de a iti crea propriile playlisturi in functie de starea ta de spirit. Lucrul interesant in privinta sistemului Google este acela ca generarea de playlisturi se face in mod automat pe baza unui algoritm destul de complicat care ia in calcul starea de spirit a utilizatorului si beatul melodiilor.

Din acest punct de vedere Songza este mai apropiat de cei de la Pandora. Acesteia folosesc o serie de angajati cu ureche muzicala pentru a crea ei playlisturile in fucntie de starea de spirit a utilizatorului. Playlistul este creat in functie de prima melodie aleasa de utilizator si de alte elemente precum: starea de spirit, locatia sau chiar activitatea acestuia.

Indiferent de planurile Google cu Songza, se pare ca toata lumea urmareste sa isi imbunatateasca sistemele de music streaming si sa castige cat mai multi utilizatori.

Songza este un serviciu de music streaming online care a fost lansat pentru prima data in anul 2010, moment in care se afla doar in stadiul de web-only. Mai tarziu a fost lansat in mediul mobile, unde a strans pana acum 5.5 milioane de utilizatori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *