Xbox One
Xbox One

Cei de la Microsoft s-au intampinat cu destul de multe probleme in concurenta lor cu Sony Playstation4. Nu numai ca versiunea celor de la Sony a fost mai populara, dar a reusit sa depaseasca cu mult Microsoft in privinta vanzarilor. Situatia a cunoscut o imbunatatire pentru cei de la Microsoft in ultima luna. De cand acestia au renuntat la sistemul lor Kinect se pare ca Xbox One a devenit mult mai populara.

Senzorul de miscare Kinect permitea utilizatorilor sa dea comenzi vocale consolei pentru a interactiona mai usor cu ea. Astfel oamenii puteau controla consola prin comenzi vocale sau prin anumite gesturi.

Cei de la Microsoft au anuntat initail ca senzorul Xbox One va fi un element care va fi obligatoriu in noua lor consola Xbox One, in ideea ca aceasta nu va functiona daca nu va avea si sistemul Kinect pornit.

Totusi avand in vedere criticile primite la adresa acestora, Microsoft a decis sa dea posibilitatea utilizatorilor sa foloseasca Xbox One fara a avea senzorul kinect pornit.

In luna mai a acestui an cei de la Microsoft au anutat ca vor lansa o varianta fara Kinect a consolei Xbox One pentru pretul de 399 de dolari. In Europa pretul acesteia fiin de 349 de lire. In mod normal, inainte de eliminarea sistemului Kinect, un Xbox One avea un pret de 499$ in Statele Unite si de 429 lire in Regatul Unit.

In acel moment Phil Spencer, conducatorul diviziei Xbox, spune despre Kinect ca este un sistem important in viziunea celor de la Microsoft, dar compania a decis sa urmeze dorinta fanilor si sa nu il mai integreze in consola.

Faptul ca acestia au luat aceasta decizie s-a dovedit a fi una destul de inspirata intrucat cei de la Microsoft au raportat ca au inregistrat o dublare in vanzari in ultima luna. Cu siguranta ca sistemul Kinect nu era unul foarte agreeat si pretul mai mic are si el farmecul sau.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *