Robot
Robot

Jocurile Olimpice din anul 2020 se vor desfasura in Japonia. In legatura cu aceasta decizie de a fi gazdele Jocurilor Olimpice, prim ministrul, Shinzo Abe este in cautarea gasirii unui element ce a da un gust unic evenimentului. Solutia dorita e acesta ? Robotii, desigur.

Potrivit celor de la Agence France-Presee, Appe si-a exprimat interesul de a gazdui Jocurile Olimpice din 2020 in cadrul carora va fi si un eveniment destinat in special robotilor. Vorbit desigur de o proba atletica internationala la care vor participa roboti.

Acesta a afirmat ca doreste sa adune robotii de peste tot din lme pentru a se confrunta intr-o serie de evenimente olimpice si pentru a se dovedi care este cea mai buna tara in acest domeniu.

Anuntul a fost facut in tumpul vizitei sale in cadrul unei fabrici unde sunt realizati roboti care sa asiste oamenii in activitati diverse. Fie ca e vorba de roboti care ajuta personalul in cadrul companiilor mari sau de robotii care functioneaza in casele japonezilor, Abe a ramas fascinat de aceste masinarii atat de mult incat sa se gandeasca sa organizeze o proba destinata in special acestora in cadrul Jocurilor Olimpice din anul 2020.

Dupa cum bine stim sunt deja numeroase competitii robotice unde sunt realizate masinarii care iau forma umana. Printre astfel de compentitii putem enumera RoboCup, RoboGames si DARPA Robotics Challenge. Ultimul eveniment mentionat este unul foarte avansat si este sponsorizat de Guvernul Statelor Unite ale Americii.  Scopul principal al acestestei competitii este acela de a realiza roboti capabi sa ajute oamenii in cazul dezastrelor cauzate de erorile umane.

Japonia este de mult una din tarile fruntase in materia construictiei de roboti. De asemenea dezastrul de la centrala nucleara din Fukushima a fost un eveniment care a  incurajat si mai mult Japonia sa se axeze pe folosirea acestor masinarii performante.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *