Cele mai multe persoane iubesc vara, fiind un bun prilej pentru a capata o piele aurie, bronzata si pentru zilele petrecute la piscina sau mare. Insa, asa cum soarele ne face foarte bine, ne relaxeaza si ne hraneste pielea, el are o mutitudine de efecte negative in cazul in care nu adoptam solutii de protectie corespunzatoare.

In primul rand, cea mai importanta este lotiunea de corp pe care o folosim inainte expunerea la razele UV. Este necesar sa aplicam o solutie protectoare cu un factor cat mai mare de protectie cu o jumtatate de ora inainte de expunere. Lotiunea trebuie sa fie aplicata pe toata suprafata corpului si reinnoit stratul odata la 2 ore. In cazul copiilor, lotiunea trebuie sa fie cu factor de protectie mult mai mare decat cea pe care o folosesc adultii, iar stratul trebuie sa fie reinnoit mai des.

Pentru a evita insolatiile si arsurile solare trebuie sa ne expunem in mod dozat la soare. Specialistii recomanda evitarea expunerii la soare in intervalul orar 10-16. De asemenea, trebuie sa ne acoperim capul cu palarii, ochelari de soare si haine vaporoase din materiale naturale.

Hidratarea, este foarte importanta in cazul in care expunem la soare. Daca in mod normal consumati aproximativ 2 litri de apa pe zi, in timpul expunerii solare specialistii recomanda consumul a 3,5 litri de apa pe zi.

Daca mergeti la plaja impreuna cu copii este necesara o trusa de prim ajutor. Aceasta trusa trebuie sa contina o crema pentru arsuri solare, unguente antibiotice, bandaje rezistente la apa, unguente cu hidrocortizon pentru a trata intepaturile de insecte, picaturi pentru urechi, analgezice etc. In cazul in care va aflati la piscina nu uitati sa acordati atentia necesara copiilor in momentul in care iau contactul cu apa. Aceastia trebuie sa fie supravegheati indiferent daca stiu sau nu sa inoate, daca apa este mica sau mare.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *