Traim intr-o lume in care divortul si scandalurile sunt in top. Chiar si la televizor auzim de la persoanele care ar trebui sa reprezinte o societate si care ar trebui sa aiba un comportament model care divorteaza. Divortul este foarte des intalnit astazi. Si poate ca nu ar fi o problema atat de mare daca nu ar exista copii.

Cand ne hotaram sa ne casatorim si ca am vrea sa imbatranim alaturi de o persoana nu luam in calcul posibilitatea de a ramane singure. Nasterea unui copil nu este atat de usoara pe cat ne imaginam inainte si nici cresterea lui. Sa cresti un copil este foarte greu in ziua de astazi avand in vedere salariile mici si costurile extrem de mari. Cand aducem pe lume un copil ne imaginam ca lucrurile vor fi roz, ne imaginam anumite scenarii si nu ne dam seama de cat de greu este sa duci acest lucru la final cu succes.

De ce este atat de greu sa fii mama singura in Romania? In primul rand, in momentul in care decidem sa facem un copil luam in cosiderare doua venituri lunare care sa ne sprijine si cu ajutorul carora vor reusi sa crestem copilul. In momentul separarii cheltuielile raman pentru un singur parinte. De obicei in urma divortului, mamele sunt cele care au custodia copilului. Este foarte greu sa cresti un copil de una singura, sa duci singura toate greutatile care urmeaza si sa te ocupi cat poti de bine de cresterea copilului tau. Pe langa mancarea pe care trebuie sa o pregatesti copilul are o multitudine de nevoi. Bineinteles, nevoi vei avea si tu si copilul tau, insa cele a copilului vor fi mult mai prioritare decat ale tale. Insa, toate aceste lucruri vor fi rasplatite la un moment dat deoarece pe parcursul cresterii copilul va realiza sacrificiile si te va idolatriza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *