60174623Nu constientizam lucrurile care ne fac rau decat atunci cand ne afecteaza. Iata cateva lucruri, obiceiuri pe care le avem la tinerete insa le regretam amarnic atunci cand suntem in varsta:

Fumatul este unul dintre lucrurile care te afecteaza foarte mult starea fizica, psihica si sanatea. Fumatul este raspunzator de aparitia prematura a ridurilor, aparitia firelor albe, boli cardiovasculare, pulmonare si probleme cancerigene. De multe ori am auzit ca tigarile electronice sunt o alternativa care ar trebui sa inlocuiasca tigarile normale, Ei bine, daca vrei sa scapi de anumite afectiuni ai face bine sa renunti inca de pe acum la fumat pentru a nu regreta acest lucru la batranete.

Doar o partida de sex neprotejat este suficient pentru aaccesa diferite boli sau virusuri care sa va afecteze viata in mod radical. Chiar si persoanele care nu au contactat o astfel de boala au regrete ca au avut parte de partide de sex neprotejate deoarece incep sa contientizeze faptul ca s-au expus la riscuri foarte mari.

Lipsa miscarii este un alt factor pe care il regretam atunci cand imbatranim. Vom realiza faptul ca sedentarismul nu conduce la altceva decat la diabet zaharat, hipertensiune sau boli cardiovasculare. Aceste probleme pot fi prevenite daca veti face miscare si nu veti avea o viata sedentara.

Faptul ca ai fost stresat te va face sa iti para rau. Stresul conduce spre problemele cele mai grave de sanatate. Datorita stresului imbatranim cel  mai repede. Acesta ne epuizeaza  din punct de vedere fizic si psihic. Stresul este cel raspunzator de aparitia ridurilor si cel care cauzeaza imbatranirea prematura a tenului.

Cand suntem tineri refuzam sa mergem la doctori pentru ca consideram ca nu avem nevoie. In momentul in care imbatranim si ni se agraveaza anumite boli avem regrete ca nu am fost sa facem consultatii la timp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *