De cele mai multe ori afisam imaginea pe care ne-o ofera sanatatea interioara a noastra. Mai bine spus, exista anumite semnale care se transmit prin intermediul starii fizice, unele organe sau componente ale corpului schimbandu-si infatisarea. De cele mai multe ori aceste lucruri sunt datorate de faptul ca exista anumite probleme de sanatate in organism care se manifesta sau reies la suprafata.

Limba este cel mai bogat vascularizat organ din tot corpul. Tocmai din acest motiv, afectiunile care apar la nivelul ei sunt vizibile si trebuie sa fie luate in considerare. Iata de ce trebuie sa tinem cont si care sunt semnele ca avem o problema in functie de starea limbii:

Limba albicioasa

In primul rand, acest tip de afectiune este cel mai intalnit, atat in randul copiilor cat si in randul adultilor. De regula, aspectul albicios al limbii apare in cazul in care in organism exista o ciuperca precum Candida, persoana care are aceasta afectiune are simptome de gripa si raceala. Limba are un aspect albicios, prezinta depozite mucoase albicioase care acopera de obicei oragnul in intregime sau doar partial. Nu este neaparat sa simititi dureri din cauza acestui lucru insa trebuie sa fie tratat cu tratament medicamentos. De asemenea, efectul alba de la nivelul limbii poate fi combatut cu ajutorul unei periute care este prevazuta cu un sistem special pentru curatarea limbii.

Afte pe limba

Cu totii am patit macar o data sa ne confruntam cu afte sau ulceratii la nivelul limbii. Acestea sunt destul de incomode fiind dureroase. Aftele sunt de regula de culoare alba si sunt cauzate de consumul unor fructe acide, citrice, sau alte legume acide. Consumul in exces a acestui tip de fructe duce la aparitia aftelor la nivelul limbii.  Se administreaza de regula un tratament medicamentos antibiotic care va combate si va confrunta aceste afte dureroase.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *