garlicgarlic

Alergia la usturoi poate declansa roseata locala, eruptii si chiar probleme gastrointestinale precum discomfort abdominal, indigestie si diaree. O proteina gasita in usturoi este cauza acestei alergii. Daca esti alergic la usturoi, inseamna pur si simplu ca organismul tau nu il tolereaza, asadar atunci cand il consumi, sistemul imunitar reactioneaza in mod normal, declansand o reactie alergica. In general, simptomele alergiei apar dupa consumul acestuia in stare bruta sau preparat. Desi usturoiul este un antiseptic natural si are proprietati antiinflamatoare, poate cauza adevarate neplaceri celor care au alergie la el. Simptomele alergiei gastrice apar de obicei imediat dupa ce a fost consumat, si pot dura de la cateva ore la cateva zile, in functie de cantitatea consumata.

Alergiile apar, dupa cum stim, in momentul in care sistemul imunitar percepe o substanta ca fiind daunatoare sanatatii. Aceasta eroare de identificare are ca rezultat eliberarea de anticorpi in fluxul sanguin pentru a combate acele substante “daunatoare” (alergeni).

Simptomele pot fi diverse, simplul contact cu usturoiul putand duce la o productie in exces de mucus in cavitatea nazala a indivizilor alergici la aceasta planta. Pe langa faptul ca ii va curge nasul, alergicul se mai poate plange de usturimi si mancarimi la nivelul ochilor. Reversul acestei simptome poate fi si blocarea cailor nazale cu mucus si inflamarea sinusurilor. Cei ce sufera de alergie la usturoi vor incepe sa stranute imediat cum sunt expusi la acest alergen.

Stomacul se poate intoarce impotriva individului daca acesta este alergic la usturoi si il consuma. Dupa consumul de usturoi sau de mancare care contine usturoi, persoana alergica poate avea probleme cu stomacul. S-a observat ca indigestia dupa ce s-a consumat  usturoi este printre cele mai comune simptome, asadar senzatia de greata, starea de voma, durerile abdominale si gazele vor aparea. Alergia la usturoi mai poate avea si efecte intestinale si poate provoca diaree.

O iritatie a pielii poate aparea de asemenea dupa ce se consuma usturoi. Acelasi simptom poate aparea chiar si la simplul contact cu pielea. O zona rosie si eruptiile insotite de mancarime apar in diverse zone ale corpului, in special pe membre si pe fata. Alergia poate provoca si aparitia unor umflaturi rosii pe piele.

Cea mai periculoasa reactie poate provoca probleme respiratorii, respectic anafilaxie, o reactie alergica severa care duce la inflamarea cailor respiratorii si poate deveni vizibila si pe buze, limba si in jurul fetei.

Cea mai buna cale de a trata alergia este de a evita pur si simplu expunerea la agentul alergen. In cazul usturoiului, trebuie exclus ca si ingredient din consumul zilnic. Prepararea mancarii fara usturoi garanteaza ca nu vor aparea acele reactii si simptome deranjante.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *