musclemassfoodmusclemassfood

Antrenorii profesionisti si doctorii recomanda urmarea diverselor programe de antrenament pentru cresterea masei musculare a corpului. Totusi nu numai exercitiul fizic este important pentru atingerea acestui obiectiv. Daca faci exercitii fizice intense nu trebuie sa ignori alimentatia, aceasta trebuie sa fie corespunzatoare, altfel chiar acele exercitii pe care te bazezi pot sa dauneze. Elementele nutritive esentiale obtinute dintr-o alimentatie sanatoasa sunt foarte importante in acest proces de crestere a masei musculare. Urmarea unui regim echilibrat in proteine, carbohidrati si grasimi sanatoase te poate ajuta in acest sens.

Pentru cresterea masei musculare cheia este o dieta bogata in proteine, lucru recomandat atat de culturisti profesionisti cat si de cei care ridica greutati, cei care fac sport de performanta sau cei care vor doar sa aiba o conditie fizica mai buna. Proteinele stau la baza cresterii masei musculare, asa ca un aport esential in acest sens va avea rezultate foarte bune.

Alimentele bogate in proteine cu siguranta nu trebuie ignorate, le puteti gasi in lactate (lapte, branza, iaurturi), peste (mai ales somon si ton) si in carnea de pasare (pui, curcan).

Carbohidratii joaca de asemenea un rol foarte important in cresterea masei musculare si prin urmare trebuie introdusi si ei in dieta. Carbohidratii sunt o sursa de energie, iti vor sustine antrenamentele si le poti gasi in urmatoarele alimente: cartofi, orez, cereale integrale, majoritatea fructelor si legumelor si bauturi pentru sportivi bogate in carbohidrati.

Grasimile naturale, sanatoase sunt foarte importante pentru cresterea masei musculare si consumul lor aduce beneficii in acest sens. Uleiul din seminte de in, nucile, acizii grasi esentiali gasiti in omega-3, uleiul de masline sunt pe lista de grasimi sanatoase recomandate.

De multe ori cei ce cauta sa isi mareasca masa musculara ignora importanta apei. Corpul pierde foarte multa apa pe timpul antrenamentelor, prin transpiratie. Acest lucru trebuie compensat printr-un consum de apa pe parcursul intregii zile, pentru a preveni deshidratarea. Consumul de apa asigura ca aportul de nutrienti ajunge sa fie repartizat la celulele musculare.

Sunt recomandate mesele bogate in proteine, grasimi sanatoase si carbohidrati odata la 2-3 ore, cu alte cuvinte pentru cresterea masei musculare trebuie sa ai 6 mese pe parcursul intregii zile. Prezenta legumelor la fiecare masa este necesara pentru asimilarea mineralelor si vitaminelor in corp. Mesele mai bogate in carbohidrati sunt recomandate dupa antrenamente, trebuiesc evitate insa excesele deoarece in acest caz nu masa musculara va creste, ci masa adipoasa.

Mentinerea unei diete corespunzatoare si echilibrate alaturi de un program regulat de exercitii fizice va ajuta la cresterea masei musculare si la obtinerea rezultatelor dorite.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *