conduscondus

Daca primul lucru la care te gandesti cand vine vorba de neglijenta in condus sunt soferii tineri sau incepatori, probabil ca ai dreptate. Majoritatea noilor soferi sunt tineri si tind sa prezinte un risc mai mare de accidente. Totusi aceste greseli nu sunt comise doar de incepatori, ci si de soferii experimentati, cateodata nici prea multa incredere nu este benefica.

Greselile cele mai intalnite la soferii incepatori sunt:

  • alte preocupari in timpul sofatului – o conceptie foarte gresita este cea care te-ar putea face sa crezi ca esti in siguranta cand vorbesti la telefon sau dai mesaje in timp ce conduci; trebuie sa renunti la acest obicei, majoritatea accidentelor se petrec datorita altor preocupari pe care le au soferii, nefiind astfel atenti la drum si la manevrele efectuate.
  • viteza – boala de care sufera majoritatea tinerilor, acestia suferind de obicei de teribilism si vrand sa incerce si senzatia de viteza.
  • nepastrarea unei distante de siguranta intre autovehicule; orice sofer, oricat de experimentat ar fi, nu poate sa franeze in siguranta, mai ales la viteze mari, in momentul in care se afla foarte aproape de masina din fata; de aceea este recomandata pastrarea unei distante care sa asigure incetinirea sau oprirea autovehiculului in deplina siguranta.
  • conducerea sub influenta alcoolului este o alta problema a tinerilor, teribilismul lor ducand la groaznice accidente datorate consumului si conducerii cu viteza
  • soferii incepatori intra mai repede in panica, se blocheaza uneori cand situatia se complica
  • impingerea dincolo de limite – cei ce nu isi inteleg limitele sunt un adevarat pericol pentru siguranta in trafic; mai bine nu te urci la volan daca ai avut o noapte alba sau esti supra obosit.
  • elemente care pot distrage atentia – fie ca sunt persoane cu care discuta, fie ca sunt atenti la ce vad pe strada si nu la cum circula.
  • masinile sport puternice nu sunt recomandate soferilor incepatori, teribilismul specific varstei ii poate face sa nu realizeze exact puterea motorului si poate duce la accidente grave
  • faptul ca nu stiu foarte bine cum sa intretina si sa ingrijeasca masina care o conduc poate sa se prezinte ca un risc pentru ceilalti participanti la trafic

Cu totii stim ca sunt greseli ce se pot intampla oricui, de aceea trebuie sa fim precauti, constienti si responsabili in momentul in care ne urcam la volan.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *