interviu
interviu

Prima impresie este cea care conteaza. Interviurile pentru joburi reprezinta unul dintre evenimentele ce poate avea rezultate pe termen lung. A raspunde la intrebarile unui interviu nu este o sarcina usoara, mai ales daca este pentru prima data cand ai contact cu asa ceva. In mod evident, cu cat mergi la mai multe interviuri, vei sti in ce vor consta si la ce intrebari te poti astepta.

O intrebare frecventa adresata candidatilor in timpul unui interviu se refera la ceea ce stie acesta despre companie. Daca acum cativa ani putini dintre candidati aveau timpul si resursele necesare pentru a cerceta istoricul unei companii, acest caz nu mai este valabil in ziua de azi. Internetul este o bogata sursa de cunoastere, doar cateva ore de cercetare despre companie te vor lamuri si iti vor oferi informatiile necesare pentru a te asigura ca dai un raspuns bun la aceasta intrebare.

In momentul in care esti chemat la un interviu nu trebuie sa uiti de planificare. Fie ca este primul interviu sau nu, trebuie sa ai o idee de baza despre ce vei fi intrebat si ce nu. Recomandat este sa iti faci diverse scenarii inainte, pentru a nu ramane nepregatit. Exista o linie subtire intre cunostintele invatate din carti si cele de viata, trebuie sa te asiguri ca vei vorbi liber, ca raspunsurile vor fi complete si coerente, chiar in timp ce repeti scenariile. Astfel nu vei ajunge sa te balbai cautansd raspunsul.

Fii sincer. Chiar si cel mai experimentat aplicant poate fi pus in situatia in care nu stie raspunsul la o intrebare, trebuie in acest caz sa fii sincer. Un exemplu ar fi intrebarea „De ce vrei sa lucrezi la noi?”. Au trecut demult zilele cand raspunsul corect era „Vreau sa cresc din punct de vedere profesional”. In conditiile in care restructurarile sunt foarte frecvente si joburile sunt schimbate constant, poti spune pur si simplu ca ai nevoie de plata mai buna oferita de compania respectiva.

Postura si tinuta joaca un rol foarte important, asa ca ai grija cum te prezinti, indiferent de tendintele modei la care aplici. In timpul interviului trebuie sa adopti o tinuta potrivita si cat mai profesionala pentru a face o buna impresie. In cele din urma, asigura-te ca nu exista neclaritati in CV si nici pe parcursul interviului, pentru ca pot avea repercursiuni pe viitor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *