sauna
sauna

Principalul motiv pentru care oamenii au devenit atrasi de sauna este ca o singura sesiune de 15-20 minute poate elibera persoana de stresul acumulat intr-o intreaga saptamana. Cum majoritatea ducem vieti de-a dreptul haotice in ziua de astazi, sauna ofera relaxarea mult dorita. Tot ceea ce are de facut persoana la sauna este sa stea intr-o camera de lemn in care temperatura creste treptat. Odata cu cresterea temperaturii corpul elimina toxinele prin transpiratie, durerile sunt usurate, hormoni care imbunatatesc starea generala sunt eliberati si acestea ar fi doar cateva avantaje fizice si mentale pentru o persoana care merge la sauna.

Beneficiile saunei

  • Cand corpul este incalzit incepe sa transpire mult; prin transpiratie se elimina toxinele din corp, pielea ramane curata si stralucitoare. Chiar si pielea afectata de razele soarelui se vindeca mai repede, intrucat sauna imbunatateste circulatia sangelui.
  • Datorita temperaturii crescute, creste si pulsul. Astfel este si un exercitiu benefic pentru inima si se mentine si tensiunea la un nivel normal.
  • Sauna este inclusa in multe programe pentru pierderea in greutate. Cercetarile arata ca o dieta echilibrata insotita de exercitii fizice si sauna ajuta o persoana sa scape de kilogramele in plus.
  • Sauna relaxeaza si reface mintea si corpul. Caldura amelioreaza durerile musculare si osoase. Dupa o sedinta de sauna chiar si somnul este mai odihnitor si individul va fi mai energic si proaspat urmatoarea zi.

Pericolele saunei

  • Persoanele care au probleme cu inima trebuie sa evite sauna, intrucat temperaturile ridicate nu sunt recomandate in aceste conditii, dimpotriva pot chiar sa le agraveze.
  • Cei care sufera de boli contagioase nu ar trebui sa foloseasca sauna impreuna cu alte persoane, pentru ca pot transmite foarte usor infectia.
  • Cei cu diverse rani sau boli inflamatorii sau cei care au febra ar trebui sa stea departe de sauna de asemenea. La fel si cei care au o problema cu consumul de alcool.

Pentru a putea beneficia la maxim de sauna, trebuie evitate cele de mai sus, trebuie consumata apa dupa fiecare sesiune si trebuie limitata fiecare sesiune la 15-20 minute, pentru siguranta ca nimic nu merge prost. Daca totusi persoana nu se simte bine dupa o sedinta de sauna, ar trebui sa evite si sa caute alte metode de relaxare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *