imaginatieimaginatie

Ai ramas de multe ori uimit de creativitatea de care da dovada autorul tau preferat? Te-ai intrebat daca ar fi vreodata posibil sa ai o imaginatie atat de bogata? Desi unii nu sunt de acord ca imaginatia poate fi imbunatatita, poti ajunge sa gandesti mai creativ daca urmezi cativa pasi.

Ori de cate ori ai citit o poveste fantastica ai ramas pur si simplu uimit de creativitatea de care a dat dovada autorul. De fiecare data cand ai privit o pictura te-ai intrebat cum a reusit sa isi imagineze artistul ceva atat de rela. Majoritatea creatiilor sunt rezultatul imaginatiei si chiar daca este o abilitate cu care ne nastem, imbunatatirea ei este necesara pentru a nu se pierde. Iata cateva sfaturi cu ajutorul carora va puteti exersa si imbunatati imaginatia si creativitatea.

  • Fii curios. Fara o minte activa si curioasa este dificil sa afli lucruri noi si sa gandesti diferit. A-ti pune intrebari despre diverse lucruri este in majoritatea cazurilor cea mai buna cale de exersare a imaginatiei.
  • Alatura-te oamenilor care sunt creativi. Cercetarile arata ca petrecerea timpului cu un grup de persoane cretive te poate ajuta sa vii cu idei inovative, ceea ce nu vei putea realiza in caz contrar.
  • Priveste produsele deja existente si incearca sa vii cu idei noi, cu metode de realizare a lor inovative. A face imbunatatiri la lucrurile deja existente este o buna modalitate de a-ti imbunatati imaginatia.
  • Daca vrei sa gandesti mai creativ, trebuie sa te asiguri ca faci tot ceea ce este necesar, inclusiv cercetare, invatarea de lucruri noi si intrebarile pe care trebuie sa ti le pui despre toate lucrurile din jur.
  • Un bun exercitiu de testare a imaginatiei este sa te gandesti cum vor evolua lucrurile in viitor. Noteaza-ti cum iti imaginezi ca va fi viata ta in viitor, atat din punct de vedere personal, cat si profesional. Detaliaza. Gandeste-te ce iti doresti de la fiecare aspect al vietii. Cu fiecare detaliu iti vei exersa imaginatia mai mult.

Majoritatea persoanelor sugereaza ca a face mici schimbari nu numai asupra perspectivei dar si asupra vietii va schimba modul cum privesti lucrurile. Trebuie sa intelegi ca tot timpul creativitatea trebuie exersata, altfel este imposibil sa obtii idei noi si sa iti imbunatatesti imaginatia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *