sport extrem
sport extrem

Sporturile extreme acopera o gama larga de activitati care mai de care mai provocatoare, de la snowboard, la alpinism, surfing, curse de masini, parasutism, mers pe skateboard si multe altele. Sporturile extreme au acel ceva ce atrage atat barbatii cat si femeile, fie ca sunt tineri sau mai in varsta, exista acel impuls de a incerca ceva ce unora li se poate parea nebunesc.

De ce aleg unii sporturile extreme?

Oamenii sunt o specie surprinzatoare. Majoritatea suntem precauti atat acasa cat si in afara ei, pentru ca ziua sa se petreaca fara evenimente nedorite. Cei ce practica sporturi extreme, pe de alta parte, isi risca viata de fiecare data cand ies in aer liber, si chiar daca uneori se linistesc, mintea le este ocupata cu planificare urmatoarei aventuri riscante.

Va amintiti senzatia de andrenalina traita intr-un roller coaster? Acea senzatie de presiune care se acumuleaza in piept, si sangele care curge prin vene la viteza maxima sunt senzatiile vanate de practicantii sporturilor extreme. Pur si simplu iubesc acea explozie de andrenalina adusa de participarea la sportul extrem.

Recunoasterea si respectul ce il obtin acesti sportivi sta tocmai in nebunia si gradul de pericol ridicat ce il prezinta sporturile pe care le practica. Fie isi risca viata si pierd tot, fie reusesc si devin adevarate legende. Practicantii sporturilor extreme se hranesc cu fiorul competitiei si cu respectul ce il obtin cand depasesc obstacolele fiecarui eveniment. Cu cat stacheta este ridicata mai sus, cu atat obiectivul lor este de a o depasi. Sa luam ca exemplu cel mai mare triatlon din lume, denumit „Ironman”. Acesta consta in trei probe: inot pe o distanta de 2,4 mile, urmata de o cursa cu bicicleta de 112 mile si terminata cu o alergare de 26,2 mile – curse ce trebuie terminate fara nici o pauza. Este un eveniment de-a dreptul extenuant, pentru care altetii sunt supusi unei perioade indelungi de antrenament si de regim alimentar, cu luni inainte de competitie.

Cei ce practica sporturile extreme pot fi admirati si priviti cu respect, dar si intrebator, intrucat nu toti putem intelege emotiile si gandurile ce insotesc astfel de activitati. Pentru cei ce aleg doar sa priveasca si sa nu se implice, ramane doar optiunea de a urmari si a se ruga ca atletii sa scape cu viata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *