remedii naturale
remedii naturale

Iritatiile pielii se refera la orice schimbare de culoare, textura sau aspect al pielii, ce vin uneori asociate cu simptome precum mancarime, inflamatii, roseata, durere sau basici. O iritatie poate afecta doar o portiune a pielii sau intreg corpul. Poate fi cauzata de infectii fungice sau bacteriene, dar poate aparea si din alte motive.

Iritatiile pielii se trateaza sub supravegherea dermatologilor, prin aplicarea de creme sau urmarea anumitor tratamente, in functie de gravitatea acestora. Pot fi incercate insa si remedii naturale, care nu au efecte secundare. Astfel de remedii sunt enumerate in continuare.

Uleiul de masline aplicat pe pielea afectata este o puternica metoda de tratament pentru ameliorarea iritatiilor. Uleiul de masline contine substante ce vindeca pielea, se poate obtine usurarea imediata a simptomelor odata ce este aplicat ulei de masline pe suprafata afectata.

Aloe vera este o alta planta suculenta folosita pentru ingrijirea pielii. Se pot folosi si geluri si creme cu aloe vera disponibile in comert. Pe cat posibil se recomanda folosirea plantei proaspete. Taiata pe lungime si aplicata pe zona iritata, aceasta planta isi face efectul imediat.

Vitamina C – studiile arata ca vitamina C este unul dintre cei mai benefici antioxidanti, ce ajuta foarte mult la calmarea iritatiilor pielii. Prin urmare, consumul de citrice cu un continut bogat in acest nutrient este recomandat.

Printre alte remedii naturale pentru tratarea iritatiilor pielii se numara aplicarea de praf de copt, extract de busuioc, de menta, ulei de migdale sau chiar comprese cu apa rece. Trebuie insa atentie la stergerea zonei iritate, va trebui mentinuta uscata si curata. Pe cat posibil zona iritata trebuie ferita de contactul direct cu razele soarelui.

Eficienta acestor remedii depinde de tipul de iritatie si de gradul de severitate al acesteia. Recomandarea este totusi si consultarea unui specialist in domeniu, mai ales daca simptomele se agraveaza urmand remediile naturale enumerate mai sus. Zona iritata nu trebuie deranjata, scarpinata, tot timpul trebuie consultat un medic inainte de folosirea de creme si lotiuni.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *