miturimituri

Repeta ceva suficient de des si in curand va parea ca este si adevarat. Acesta pare sa fie si cazul cu unele conceptii medicale care s-au dovedit a fi false, conform unor cercetatori britanici care au facut diverse studii. Curiozitatea i-a determinat sa efectueze cateva cercetari pentru a verifica veridicitatea unor mituri precum sunt cele prezentate in continuare.

1. Trebuie sa bei zilnic cel putin 8 pahare de apa (aproximativ 2 litri).
Aceasta recomandare se pare ca nu are nici o baza stiintifica. Un articol scris inca din anul 1945 spunea ca o persoana ar trebui sa bea, in medie, un mililitru de lichid pentru fiecare calorie consumata. Cercetarile arata totusi ca fluidele sunt consumate si prin alimente, deci nu este neaparat consumul de apa in aceasta cantitate.

2. Oamenii isi folosesc doar 10% din creier (cu aproximatie).
Cercetarile nu au reusit sa gaseasca vreo dovada care sa sustina aceasta afirmatie. Studii multiple arata ca indiferent de moment, nu exista vreo parte din creier care sa fie cu totul inactiva.

3. Parul si unghiile continua sa creasca si dupa moarte.
Cresterea si dezvoltarea tesuturilor corpului este un proces activ care pur si simplu nu poate fi sustinut daca organismul nu mai este in viata.

4. Odata ce incepi sa te barbieresti, parul incepe sa creasca tot mai gros si mai inchis la culoare.
Este o parere gresita, datorita faptului ca partea mai fina, mai moale aflata la extremitatea care se barbiereste, este inlaturata, iar firul de par care creste ulterior pare mai inchis la culoare deoarece initial nu este expus intens la soare.

Cercetariile si studiile au fost facute nu pentru a ridiculiza si ironiza colegii din domeniu, insa pentru a le reaminti medicilor si doctorilor ca trebuie sa isi pastreze ratiunea si sa se asigure ca pacientilor le sunt oferite informatii veridice, care sa aiba si dovezi faptice. Majoritatea avem incredere in ceea ce spun doctorii, astfel informatia nu trebuie sa fie denaturata de aceste mituri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *