Daca ai fost vreodata intr-o camera unde oamenii se certau, sufereau sau erau nerabdatori, cu siguranta stii ce semnifica termenul „ganduri negre”. Fie ca tin de tine sau sunt legati de factori externi, iata in continuare 7 pasi simpli pentru alungarea acestor ganduri.

1. Respira

Cercetari medicale  arata faptul ca in situatii stresante si pline de griji, o respiratie profunda, umplerea plamanilor cu aer curat revitalizeaza atat mintea cat si corpul, crescand fluxul sanguin catre extremitati si ajutand la oxigenare si calmare.

2. Zambeste-ti

In fiecare dimineata cand te trezesti si te speli pe fata, zambeste-ti. Nu iti incepe ziua cu ganduri negative. Priveste-te, admira-te si zambeste-ti, acel zambet te va ajuta sa treci mai bine prin intreaga zi.

3. Spala-te de griji

Apa a fost privita de secole precum cea mai buna sursa de forta vitala. Cle mai simple activitati desfasurate in apa au un efect de vindecare atat asupra mintii cat si asupra corpului. Cand faci un dus, o baie relaxanta sau chiar si cand te speli pe maini, incearca sa vizualizezi cum grijile, stresul, frustrarea si anxietatea sunt spalate si se scurg odata cu apa.

4. Cunoaste-ti sentimentele

Fiecare din noi avem ganduri pozitive dar si negative – nu putem evita asta, nu putem functiona altfel. Oricand un gand negativ iti ajunge in minte, constientizeaza-l si apoi descurca-te cu situatia corectand problema ce l-a cauzat, sau realizand ca nu poti face nimic.

5. Foloseste-ti imaginatia

Cand esti c0nfruntat cu o situatie ce scoate ceea ce e mai rau din tine, incearca sa te gandesti la lucruri pozitive, la lucruri care iti plac. Vei reusi sa alungi astfel gandurile care te deranjeaza si te afecteaza.

6. Foloseste puterea cuvintelor

Cuvintele au puterea de a schimba gandurile, emotiile si experientele. Aceasta se aplica nu numai la cuvintele spuse cu glas tare, cat si celor pe care le gandim. Astfel trebuie sa iti umpli mintea de ganduri pozitive, de cuvinte frumoase, atat despre tine cat si despre alte persoane.

7. Gaseste-ti un refugiu in natura

Este vindecatorul suprem al tuturor lucrurilor, atat fizice cat si emotionale. In situatii stresante, in majoritatea cazurilor suntem undeva inauntru, separati din punct de vedere fizic de abilitatile vindecatoare ale mamei-natura, asadar trebuie sa profitam ori de cate ori avem ocazia si sa ne reconectam cu natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *