masa musculara
masa musculara

Multi doctori recomanda diverse tipuri de antrenamente si exercitii fizice pentru cresterea masei musculare. Cu toate acestea, urmarea cu strictete a antrenamentelor nu este suficienta pentru cresterea si dezvoltarea muschilor. Daca exersezi din greu si ignori alimentatia corespunzatoare, risti sa afectezi tesuturile. Alimentele contin toti nutrientii necesari pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a muschilor. Un regim care este echilibrat, continand proteine, carbohidrati si grasimi sanatoase ofera nutrientii necesari pentru dezvoltarea masei musculare.

O dieta bogata in proteine este ideala in acest sens, intrucat proteinele sunt un nutrient esential pentru cei ce practica culturismul si nu numai. Exista o serie de alimente ce contin o cantitate ridicata de proteine. Includerea acestora in alimentatie este absolut necesara daca se doreste cresterea masei musculare. Cateva surse importante proteine sunt:

– produse lactate – lapte, iaurturi, cascaval
– peste – ton, somon
– carne de pasare – pui, curcan

Carbohidratii joaca de asemenea un rol vital in cresterea masei musculare. Alimentele bogate in carbohidrati sunt esentiale pentru dezvoltarea muschilor. In afara de faptul ca reprezinta o sursa buna de energie, carbohidratii au un efect pozitiv asupra procesului de crestere a masei musculare. Alimentele bogate in carbohidrati sunt:

– alimente integrale precum cartofi, cereale integrale, etc.
– majoritatea fructelor si legumelor contin carbohidrati
– paine integrala, fructe precum mere sau banane si de asemenea bauturile pentru sportivi sunt surse bogate de carbohidrati

Grasimile sanatoase ajuta si ele la cresterea masei musculare. Consumul acestor grasimi este foarte benefic in acest caz; trebuiesc insa evitate excesele pentru a nu se forma acumulari de grasime pe corp.

Foarte important este sa nu uitam de apa. Corpul, in timpul antrenamentelor si exercitiilor fizice, pierde multa apa prin transpiratie. Aceasta pierdere trebuie compensata printr-un consum suplimentar de apa, pentru a se preveni deshidratarea.

Mese mai multe, si mai reduse cantitativ, sunt recomandate cand se doreste cresterea masei musculare. Va trebui sa existe un numar de 5-6  mese pe zi. In acest fel alimentatia corespunzatoare si antrenamentele si exercitiile fizice pot sa accelereze cresterea masei musculare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *