mutat impreunamutat impreuna

Daca esti pus in fata dilemei cu privire la mutatul impreuna inainte de casatorie este o idee buna sau nu, merita sa pui in balanta argumentele pro si contra, putina gandire cu privire la acest aspect nu are ce sa dauneze.

Relatiile trec prin diferite faze, culminand, pentru multi, cu casatoria. Unii prefera sa se mute impreuna inainte de a se casatori. Fie ca e una, fie ca e alta, totul tine pana la urma de compatibilitate. Locuitul impreuna inainte de casatorie este o faza prin care multe cupluri decid sa treaca.

Pentru unii este o decizie naturala, altii vor sa incerce sa vada cum va fi viata impreuna, inainte de casatorie. Opiniile sunt impartite. Sa vedem cateva argumente pro si contra.

Argumente pro

Fiind intr-o relatie, in faza initiala, ambii se intreaba cum ar fi viata daca ar locui impreuna. Sa fii cu o persoana si sa locuiesti impreuna cu ea sunt totusi doua lucruri diferite.

Cel mai bun aspect ce favorizeaza locuitul impreuna este faptul ca vei ajunge sa cunosti persoana mai indeaproape. Isi va dezvalui adevarata natura. Iti vei da seama pe propria piele de realitatea de a locui impreuna si de chestiunile ce le implica acest lucru. Iti vei da seama cat de bine se descurca partenerul/partenera la impartirea responsabilitatilor si la cat de dispus/dispusa este sa faca lucrurile sa mearga.

De asemenea pot fi rezolvate multe probleme practice. Cuplul va economisi, costurile chiriei sunt mai reduse in doi, si asa mai departe. Daca exista intelegere intre parteneri, cu siguranta lucrurile vor merge bine.

Argumente contra

Principalul contra-argument este faptul ca poate anula entuziasmul casatoriei. Casnicia poate parea doar o simpla formalitate dupa ce se face acest pas mutare impreuna. Statisticile arata ca acele cupluri care locuiesc impreuna inainte de casatorie sunt mai predispuse pentru divorturi.

Societatea uneori nu priveste cu ochi buni persoanele care se muta impreuna inainte de casatorie. Pentru cupluri, deranjul cu privire la aceasta situatie tine de cat de mult le pasa celor doi de parerea societatii.

In concluzie, cu toate statisticile si parerile, ideea de baza e sa faci ceea ce crezi ca e mai bine. Daca consideri ca este un pas ce trebuie facut pentru a va cunoaste mai bine, sau ca va consolida mai bine relatia, mutarea impreuna poate fi benefica. Daca exista afectiune, respect si toleranta, totul va merge bine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *