suc grapefruitsuc grapefruit

Una din cele mai bogate surse de vitamina C, fructul de grapefruit si sucul obtinut sunt considerate printre cele mai benefice alternative in tratarea diverselor afectiuni. Poate ca va intrebati de ce este atat de benefic acest suc pentru organism. Raspunsul sta in continutul sau. Este bogat in uleiuri esentiale, vitamina C, complex de vitamina B, vitamina K si vitamina E. Contine de asemenea fosfor, calciu si potasiu. Iata in continuare cateva din beneficiile pe care le prezinta.

  • Insomnie – un pahar de suc de grapefruit baut intainte de culcare poate fi foarte benefic pentru inlaturarea insomniei si pentru un somn foarte odihnitor.
  • Gat uscat sau dureros – vitamina C este cunoscuta pentru tratarea acestei afectiuni. Fresh-ul de grapefruit s-a dovedit foarte benefic in acest sens, usurand durerile in gat si chiar tusea.
  • Oboseala – vitamina C le face pe toate! Poti amesteca sucul de grapefruit cu suc de lamaie si niste miere, pentru a te reimprospata pe deplin dupa o zi obositoare de munca.
  • Diabet – sucul este benefic chiar si pentru diabetici. Consumul regulat ajuta la scaderea nivelului de zahar din organism, contribuind la tinerea sub control a diabetului.
  • Nivel de colesterol – sucul de grapefruit, in special cel de grapefruit rosu, ajuta la prevenirea afectiunilor cardiace si de cele mai multe ori s-a dovedit a scadea nivelul colesterolului la multi pacienti.
  • Arteroscleroza – sucul de grapefruit, prin continutul sau de vitamina C, este foarte benefic pentru cresterea rezistentei peretilor arteriali si mentinerea elasticitatii lor. Adesea continutul de pectina din acest fruct previne de asemenea si formarea de depozite si acumulari ce pot bloca vasele sanguine.
  • Chiar si pentru scaderea in greutate sucul de grapefruit are numeroase beneficii. Contine enzime ce ajuta considerabil la arderea grasimilor, contribuind la scaderea in greutate prin reducerea nivelului de zahar din organism.

Cunoscand toate aceste beneficii ale fructului si ale sucului de grapefruit, cu siguranta se merita introducerea sa in dieta. Cu toate acestea, nu trebuie optat strict in favoarea acestui suc pentru ca aduce beneficii pentru tratamentul diverselor afectiuni. Pentru probleme ale sanatatii, trebuie consultat un medic, nefiind suficienta doar introducerea in alimentatie a sucului de grapefruit.

De admin

Un comentariu la „Beneficiile sucului de grapefruit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *