RCA ieftin
RCA ieftin

Dupa cum ne-am obisnuit in ultimul timp, toate se scumpesc. Preturile cresc la toate, de la produse alimentare, pana la haine, electronice si electrocasnice si asa mai departe. Noroc cu scaderea recenta a pretului la combustibil, dupa cum am observat pe propria piele, a fost una de in jur de 10%. Macar aici sa platim mai putin!

Asigurarile auto obligatorii, politele RCA ce trebuie incheiate de fiecare conducator auto pentru a putea circula, nu fac nici ele exceptie de la valurile de scumpiri. Citind pe internet diverse articole si comunicate, am vazut ca de la inceputul anului 2015 preturile la politele RCA vor creste cu pana la 30%. Trist, dar adevarat din pacate. De la un an la altul, din cate am observat, ca si conducator auto, creste o cotatie de bonus pe polita RCA, spre exemplu de la B3 la B4 la o reinnoire pentru 6 luni, respectiv de la B3 la B5 la o reinnoire de 12 luni. Am intrebat un prieten ce lucreaza in asigurari ce inseamna asta si ce reducere se acorda la fiecare treapta de bonus. Am aflat ca de la o treapta la alta reducerea e undeva in jur de 5%, pentru o polita de 12 luni poti ajunge la 10% reducere, in cazul in care nu ai deloc daune si accidente. Totusi aceasta reducere mai rar am simtit-o, deoarece cresterile de preturi constante la asigurari au ajuns sa depaseasca reducerile acestea date de cotatiile de bonus.

Fiecare proprietar de masina cauta un RCA ieftin, la fel si un prieten de-al meu ce se afla la prima inmatriculare pe numele sau. A ramas insa extrem de neplacut surprins cand a vazut cat are de platit pe asigurarea RCA pe 6 luni: peste 850 lei. De ce? Pentru ca sunt considerabil mai mult taxati soferii cu varste pana in 30 de ani. „Ghinionul” lui ca avea 21 de ani. „Norocul” a fost ca masina, un Duster cu motor de 1,6, nu foarte puternica, l-a avantajat. Daca mai avea si un bolid cu un motor de peste 2 litri cred ca platea peste 1500 lei pentru 6 luni.

Sper ca la un moment dat sa se stabilizeze preturile la asigurari. Pe de o parte sunt de acord cu tarife mai mari pentru cei tineri, pentru ca zilnic vezi pe la stiri tragedii cauzate de teribilisti urcati la volan. Pe de alta parte ma gandesc de unde ar face rost de bani un tanar sau o tanara de 19-20 de ani, care abia a terminat liceul sau a intrat la facultate. Pareri si pareri. Foarte bine ar fi daca preturile s-ar stabiliza si la RCA, sa putem simti si noi, conducatorii auto responsabili, acea reducere la fiecare reinnoire de asigurare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *