cumparaturi sarbatori

Craciunul este o perioada de sarbatoare, de asemenea este o perioada in care familiile cheltuie multi bani pe cadouri si alte bunuri esentiale. Aceasta inseamna o cheltuiala destul de insemnata, care te poate lasa cu o gaura in buget. Prin urmare trebuie sa incepi destul de devreme pentru a scapa de acele cumparaturi de ultim moment. Iata cateva sfaturi ce te pot ajuta.

1. Stabileste-ti un buget. Asaza-te impreuna cu familia si trece in revista toate lucrurile care sunt de absoluta necesitate. Asigura-te ca nu depasesti bugetul alocat unei luni normale, pentru a nu ramane cu cheltuielile lunare descoperite.

2. Fa o lista. Realizata din timp, de va ajuta sa iti stabilesti un buget alocat cheltuielilor pentru sarbatori, inclusiv cadouri, dar si necesarul lunar. Ia lista cu tine cand mergi la cumparaturi si ramai strict la ea daca nu vrei sa fii coplesit de ofertele din toate magazinele si sa ajungi sa cheltui peste masura.

3. Incepe din timp. Fa-ti un obicei din asta. Sa nu ajungi sa faci toate cumparaturile in ultimul moment, pentru ca atunci poti sa nu gasesti tot ceea ce ai nevoie, sau poti ajunge din criza de timp sa dai mai mult decat face pe ceva ce iti doresti.

4. Gandeste creativ. Nu conteaza atat de mult cadoul in sine, ci gandul ce il insoteste si il face deosebit. In loc sa investesti in cadouri si felicitari, poti sa investesti timp in crearea a ceva de care cei dragi sa se bucure.

5. Evita sa folosesti cardurile de credit si plateste cash. Daca folosesti cardul de credit, vei ajunge sa cheltui mai mult decat ti-ai propus, intrucat limita este mai mare acolo. Plateste cash si organizeaza-ti bine ceea ce ai de cumparat.

6. Felicitari – de ce sa nu dai doar felicitari anul acesta? Ai avantajul de a cheltui mai putin, este o solutie mai economica, te va ajuta sa te incadrezi bine si in buget si vei putea lua cadouri mai importante pentru persoanele mai apropiate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *