trandafir negru

Florile au fost dintotdeauna folosite de oameni pentru a-si exprima cele mai profunde sentimente, precum dragostea si pasiunea, ajutandu-i astfel sa isi comunice sentimentele fara a mai fi neovie de cuvinte.

Dintre toate florile, trandafirii au captivat mintea umana din timpuri imemoriale. Sunt considerate simbol al dragostei si afectiunii, nici o alta floare nu a putut sa depaseasca trandafirul cand vine vorba de exprimarea iubirii. Cand ne gandim la trandafiri ne vine insa mai greu in minte culoarea neagra. Desi nu exista in natura, de obicei trandafirii de o culoare maroniu inchis sau rosu inchis fiind denumiti trandatiri negri, florarii ii mai coloreaza uneori. Semnificatiile trandafirilor negri sunt enumerate in cele ce urmeaza.

Negrul este culoarea ce a fost dintotdeauna asociata cu moartea si cu partea intunecata a naturii umane. Prin urmare si trandafirii negri sunt asociati cu moartea, cu jalea, de aceea sunt inclusi si la procesiuni funerare pentru a arata pierderea unei persoane apropiate.

Moartea nu este insa singura semnificatie atasata trandafirilor negri. Au si o parte pozitiva. Pot insemna renastere, un nou inceput. Trandafirul negru poate reprezenta moartea obiceiurilor vechi, o experienta care sa paveze calea catre un nou inceput.

Trandafirii negri sunt mai rar daruiti persoanelor iubite, intrucat semnifica dragoste tragice. De obicei inseamna sfarsitul a ceva, ce poate fi o relatie, o idee, o cariera. Pentru altii semnifica devotament profund si pur, de aceea ii daruiesc persoanelor dragi pentru a arata ca o asemenea afectiune si un asemenea devotament este la fel de rar precum si floarea in sine.

Ura si razbunare – cand sunt trimisi unui inamic, trandafirii negri simbolizeaza sentimente de razbunare.

Rezistenta si curaj, protest, putere sunt alte cateva semnificatii atasate acestei flori. Prin urmare, pentru unele persoane trandafirii negri pot sa reprezinte tot ceea ce e mai intunecat si mai sumbru in viata, moarte si agonie, in timp ce pentru altii sunt simbolul unui nou inceput, al elegantei sau al sofisticarii. Interpretarile sunt nenumarate, totul depinde si de persoana care le ofera si de cea pe care le primeste. De preferat daca ai de gand sa trimiti cuiva o astfel de floare este sa atasezi si un biletel pentru a nu-si face o idee gresita.

 

De admin

Un comentariu la „Trandafirul negru si semnificatiile sale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *