Este intr-adevar adevarat ca fericirea este subiectiva si ca poate sa difere semnificativ in functie de experientele de viata pe care le avem. Ca nota generala se poate spune fara indoiala ca persoanele tinere sunt mai vesele si au acea pasiune aparte, acea curiozitate pentru viata si ca speranta lor este una foarte puternica.
Pe de alta parte, pe masura ce inaintam in varsta, se pare ca viata ia o alta forma, prioritatile se schimba si problemele cu care trebuie sa ne confruntam parca sunt din ce in ce mai multe. Acestea tind sa scada nivelul fericirii umane, chiar si la simplul gand ca batranetea slabeste corpul, incheieturile, sanatatea per total.
Studiile realizate pentru a se vedea legatura dintre varsta si fericire au rezultate contradictorii. Unele studii arata faptul ca persoanele mai in varsta, chiar daca trebuie sa se confrunte cu scaderea rezistentei organismului, diverse dureri si boli ce vin odata cu inaintarea in varsta, sunt mai fericite comparativ cu persoanele mai tinere, care sunt prinse in competitia uriasa si presiunea de a se remarca in societate. Aceste studii arata de asemenea ca femeile sunt mai predispuse la stres si la griji decat barbatii.
Diverse alte studii realizate in lume au incercat sa inteleaga fericirea prin prisma unei vieti bune data de succesul financiar. Nu putem spune ca banii si fericirea nu sunt in legatura directa. Fericirea si starea de bine sunt intr-adevar intr-o legatura puternica, reflectandu-se in fiecare aspect al vietii, de la succes pe plan profesional cat si personal. Nu se poate spune ca fericirea sta insa doar in aspectul financiar. Cum unele tari sunt mai bogate decat altele, la fel si unele persoane sunt mai in varsta decat altele. Batran sau tanar, gradul de fericire depinde, se pare, de starea de bine si de atitudinea pe care o avem in diverse etape ale vietii noastre.