banda alergare

Exercitiile cardio sunt acele tipuri de exercitii care solicita inima si sistemul cardiovascular imbunatatind sanatatea. Oricine are nevoie de miscare pentru a-si mentine corpul intr-o forma buna. In cazul celor ce vor sa scape de cateva kilograme in plus, exercitiile cardio sunt o alegere foarte buna.

Printre cele mai eficiente exercitii cardio pentru slabit se numara alergarea, inotul si sariturile cu coarda.

Alergarea este un excelent exercitiu aerobic, indiferent daca este facuta in aer liber sau in confortul propriei locuinte, pe o banda de alergare. Te poti bucura de aerul proaspat facand sesiuni de jogging dimineata, sau poti sa iti tonifici corpul dupa o zi de munca alergand pe banda acasa sau la sala. Indiferent de forma in care faci acest exercitiu, trebuie sa porti incaltamintea potrivita pentru a evita accidentarile. O sesiune de alergare de 20 minute ajuta la arderea rapida a caloriilor, pana la 90 calorii mai exact.

Sariturile cu coarda necesita doar o pereche buna si confortabila de pantofi sport si o coarda. Acest exercitiu este unul foarte rapid si antreneaza intergul corp. Trebuie putin exercitiu, dar odata stapanite bine sariturile cu coarda vei reusi sa arzi mult mai multe calorii si iti vei modela corpul asa cum iti doresti. Se pot arde pana la 200 de calorii intr-o sesiune de doar 12 minute de sarituri, prin urmare este un exercitiu cardio mai avantajos decat alergarea cand vine vorba de scaderea in greutate.

Inotul este de asemenea un exercitiu foarte benefic, antrenand toti muschii corpului. Inotul nu ajuta doar la scaderea in greutate, imbunatateste de asemenea si flexibilitatea si coordonarea. O sesiune de inot sustinut de jumatate de ora poate ajuta persoana sa arda in jur de 270 calorii. Dupa o ora de inot vei fi infometat si obosit, dar si antrenat. Inotul ajuta foarte mult la imbunatatirea si reglarea metabolismului.

Alte cateva variante ce pot ajuta o persoana sa scada in greutate ar fi exercitii cardio precum dans, ciclism, aerobic sau chiar box. Foarte important este ca inainte de fiecare sesiune de antrenament sa fie facuta si o incalzire pentru a se evita accidentarile. Regimul exercitiilor trebuie combinat si cu o alimentatie corespunzatoare, astfel oricine are suficienta vointa poate sa ajunga la forma dorita a corpului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *