youtube

Un cu totul nou capitol in domeniul muzical a inceput odata cu lansarea platformei Youtube, de distribuire de muzica si videoclipuri. Inainte de aparitia sa nu mai exista nici un alt site care sa permita utilizatorilor sa impartaseasca si cu altii videoclipurile preferate. Acest site a castigat rapid popularitate datorita interfetei user-friendly si varietatii pe care o oferea din punct de vedere muzical; nu numai ca utilizatorii pot sa posteze videoclipuri muzicale, dar pot adauga si videoclipuri personale, adaugand inca un plus la popularitatea platformei, pentru a incepe o noua era a muzicii online.

Nevoia de muzica este in continua crestere si astfel bibliotecile online de muzica au luat fiinta. Datorita numarului in crestere a site-urilor de acest gen care ofera muzica gratuit, concurenta a crescut si calitatea muzicii a fost oarecum compromisa.

Desi este adevarat ca Youtube a mai diminuat amploarea muzicii ca si afacere, este de asemenea foarte adevarat ca artistii din ziua de astazi se bucura de un succes la o scara mult mai larga. Pot interactiona cu fanii si pot sa isi urmareasca vizualizarile, cresterea in popularitate si asa mai departe. Cu cat mai multi vizitatori, cu atat mai renumit si mai cunoscut si artistul.

Youtube a mai luat din cota de piata a anumitor case de discuri si de productie, a aparut de asemenea problema pirateriei datorata mediului online, insa foarte adevarat este si faptul ca platforma a ajutat in mod indirect foarte multi artisti si case de discuri. Cu o investitie inexistenta, artistii pot sa castige in popularitate si la fel fac si companiile, multumita acestui site. Exista atat aspecte pozitive cat si negative ale site-ului, insa trebuie privita imaginea de ansamblu – aparitia Youtube a fost mai mult decat benefica – o situatie intr-adevar win-win.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *