Miere si scortisoara – combinatie foarte gustoasa, dar care aduce si beneficii pentru sanatate. Dieta cu miere si scortisoara este recomandata pentru scaderea in greutate si pentru diverse alte beneficii. Cum trebuie facut amestecul? Se fierbe o cana de apa si se adauga jumatate de lingura de scortisoara, apoi se lasa pana ajunge la temperatura camerei. Se adauga o lingura de miere si se bea jumatate din amestec imediat dupa trezire, iar cealalta jumatate inainte de culcare. Studiile arata ca acest regim poate ajuta la scaderea in greutate. Iata o lista de alte beneficii ale scortisoarei si mierii.

  • Mierea ajuta la reducerea alergiilor in timp ce scortisoara tine sub control diabetul. Ambele ofera o piele mai fina si mai supla.
  • Diverse tipuri de infectii pot fi prevenite cu ajutorul dietei cu miere si scortisoara.
  • Regimul cu miere si scortisoara ajuta mult la tratarea afectiunilor cardiovasculare, scazand sansele de atacuri cardiace si revitalizand arterele si venele prin cresterea fluxului sanguin
  • Dieta este foarte indicata si pentru cei ce au probleme cu stomacul. Ajuta la eliminarea aciditatii si ajuta in procesul digestiei si in absorbtia nutrientilor.
  • Consumul regulat de miere si scortisoara intareste sistemul imunitar, oferind o protectie suplimentara fata de virusi si bacterii.
  • Se pare ca dieta cu miere si scortisoara ajuta si la slabit, prevenind ca organismul sa acumuleze grasime.

Unele opinii indica faptul ca mierea consumata pe stomacul gol, imediat dupa trezire, poate sa se transforme in grasime, astfel in loc sa piarda in greutate, persoanele ce adopta dieta ar putea sa se ingrase in loc sa slabeasca. Alti experti spun ca mierea poate duce la cresterea nivelului de zahar in sange, iar scortisoara ajuta la scaderea acestuia. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a elucida rezultatele acestei diete, insa cei ce au incercat-o s-au declarat multumiti, observand un impact pozitiv asupra sanatatii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *