traditionala vs alternativa

Medicina traditionala, dupa cum o cunoastem, include stiinta moderna a medicinei, tehnica medicala, operatii si practicile asociate. Poate fi denumita de asemenea si medicina contemporana. Medicina alternativa este o colectie de cunostinte, abilitati si practici bazate pe teorii stravechi sau experiente. Comprima o gama larga de proceduri native ale diferitelor culturi din intreaga lume. Este o combinatie a tuturor practicilor neconventionale folosite pentru prevenirea, diagnosticarea, imbunatatirea si tratarea oricarei forme de afectiuni. Daca expertii au pareri impartite cu privire la utilizarea fiecarei forme de medicina, cu avantaje si dezavantaje, se pare ca o combinatie a celor doua tehnici ar putea fi o buna optiune.

Aspecte diferite ale medicinei traditionale si ale celei alternative

Abordarea traditionala se concentreaza pe cauza afectiunii, pe factorii ce au provocat-o, pe prevenire, remedii si trateaza dezechilibrul sau anormalitatea ca o entitate independenta. Persoana afectata, mediu, circumstantele in care boala a aparut sunt insignifiante in acest sistem care se limiteaza doar la studiul stiintific al anomaliei si modalitatilor prin care poate fi inlaturata.

Abordarea alternativa este un concept stravechi ce difera de la o persoana la alta si de la un loc la altul. Principiul este acelasi, considerarea afectiunii ca si o entitate dinamica a intregului sistem. Afectiunea este considerata ca un dezechilibru intre corp si mediul inconjurator si se concentreaza mai mult pe curatirea intregului sistem decat eliminarea imediata a cauzei.

Ambele sisteme au avantaje si dezavantaje, spre exemplu in caz de urgente precum un accident grav sau momentul in care este necesara o interventie chirurgicala, medicina traditionala se dovedeste net mai utila. Sistemele alternative nu sunt utile cand se doresc rezultate imediate, intrucat efectele se fac simtite in timp.

Am fost invatati cu timpul sa vrem sa avem rezultate imediate. Ne asteptam ca suferinta sa fie inlaturata rapid, prin mijloacele medicinei traditionale, prin pastile si tratamente medicamentoase, insa nu constientizam de multe ori ca acestea au efecte secundare. Poate acesta ar fi un motiv pentru care ar trebui sa avem rabdare si sa oferim o sansa si medicinei alternative, intrucat a lua pastile pentru orice afectiune nu este o solutie recomandata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *