vizual spatial

Fiecare dintre noi are un set de abilitati personale, un talent unic ce ne ajuta sa facem anumite alegeri in viata. Majoritatea se inscriu in categoria oamenilor obisnuiti, exista insa si anumite persoane ce au calitati ce ii categorisesc ca fiind diferiti. Acesta este cazul si celor ce au abilitati vizuale si spatiale mai dezvoltate. Aceste persoane au o modalitate diferita de a stoca, intelege si interpreta informatia. Trebuie sa isi aleaga, prin urmare, o cale in viata, o cariera care sa le permita fructificarea la maximum a acestor abilitati.

Cand spunem ca cineva are abilitati spatiale, inseamna ca persoana respectiva isi poate crea in minte o imagine tridimensionala doar pe baza a ceva ce a citit sau observat. Abilitatile vizuale inseamna o buna memorie vizuala, o perceptie mai buna a lucrurilor. Punctele forte ale persoanelor ce au astfel de abilitati ar fi: memorie vizuala excelenta, bun simt al umorului, abilitatea de gandire complexa, adora provocarile, au abilitati de sinteza si analiza excelente si o fascinatie aparte pentru computere.

Una din alegerile evidente de job pentru un astfel de individ o reprezinta postul de designer grafic. Imaginatia este esentiala pentru crearea de grafica, aici intervine creativitatea si abilitatea de a gandi intr-un mod mai estetic. Arhitect ar fi de asemenea un job potrivit pentru o astfel de persoana, intrucat acesta creaza proiecte, diagrame de cladiri si alte structuri tridimensionale si nu numai.

Om de stiinta in domeniul geneticii – acest job necesita de asemenea abilitati spatiale si vizuale pentru realizarea cercetarilor, pentru procesarea, analiza si interpretarea diverselor informatii.

Biochimist, mecanic in domeniul industriei, antreprenor sau chiar terapeut sunt alte variante de joburi pentru persoanele cu astfel de abilitati. Daca unele talente sunt innascute, altele pot fi dezvoltate. Fiecare persoana este speciala in felul sau, si tine doar de fiecare sa isi identifice punctele forte si cele slabe. In acest fel abilitatile si talentele fiecaruia ajuta in gasirea unui job potrivit si la obtinerea maximului de beneficii din acestea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *