miscare

Circulatia proasta poate sa apara datorita unor conditii medicale precum ateroscleroza, hipertensiune, diabet sau altele. Pentru imbunatatirea circulatiei, trebuie adoptate niste masuri, trebuie facute schimbari in stilul de viata care sa reduca riscul de afectiuni cardiovasculare si de alte tipuri de pot afecta circulatia sangelui. Prezentam in continuare cateva sfaturi simple ce pot fi urmate pentru a combate circulatia sanguina proasta.

Ramai activ fizic. Fa miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi. Poti merge la aerobic, inot, poti face dans, poti face plimbari, jogging, orice te mentine in forma. In special daca munca pe care o faci este una de birou, trebuie sa iei periodic cateva pauze in care sa te intinzi, sa iti dezmortesti muschii. Miscarea, pe langa faptul ca intareste muschii, ajuta de asemenea si la reducerea riscului de ateroscleroza – intarirea peretilor arteriali datorita formarii de depozite de placa.

Elimina stresul. Ori de cate ori esti stresat, circulatia sangelui catre extremitati si organe se reduce considerabil. Fa exercitii de respiratie, mediteaza, pastreaza-ti o stare pozitiva pentru a reduce cat mai mult stresul.

In vederea imbunatatirii circulatiei trebuie adoptat si un regim alimentar sanatos. Alimente ce contin vitamina E ajuta la reducerea vascozitatii sangelui, portocalele imbunatatesc si ele circulatia intarind peretii vaselor capilare. Trebuie evitat consumul de alimente bogate in grasimi saturate si adaugate in dieta mancaruri bogate in vitamina B si vitamina C.

Terapia prin masaj poate fi o modalitate foarte buna de imbunatatire a circulatiei sanguine. Pe langa acest efect are si unul de relaxare, de alungare a stresului, ceea ce ajuta la scaderea  tensiunii, la reducerea ratei pulsului si de asemenea la imbunatatirea circulatiei.

A urma o dieta sanatoasa si a avea un stil de viata activ sunt ajutoare de baza in imbunatatirea circulatiei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *