plan cariera

Roma nu a fost construita intr-o zi, cu totii cunoastem expresia asta. La fel nu poate fi contruita intr-o singura zi nici cariera. Este nevoie de efort sustinut si de o planificare corespunzatoare pentru atingerea tuturor obiectivelor stabilite.

Chemarea fiecaruia trebuie sa fie indeplinita, pentru a se putea face pace si cu constiinta. O persoana motivata invata sa duca o viata care sa ii puna in valoare abilitatile si talentele, constientizand ca doar a visa la un anume job nu este o modalitate buna de a-l obtine. Schitarea unui plan de dezvoltare a carierei este singura modalitate prin care o persoana se poate asigura ca isi urmareste interesele, pentru a transforma in realitate orice obiectiv.

Obiectivul este o alegere pe care o faci, o decizie care este luata pentru totdeauna. Trebuie sa te intrebi ce vrei sa obtii in viata. Poate fi orice, de la suma de bani pe care iti propui sa o castigi, la tipul de munca pe care il vei face, la pozitia pe care iti doresti sa o ocupi intr-o companie si asa mai departe. Trebuie insa ca obiectivele sa fie bine stabilite.

Resursele reprezinta mijloacele prin care se indeplinesc obiectivele. Educatia, timpul alocat, experienta, abilitatile, toate acestea si nu numai reprezinta resursele necesare pentru o dezvoltare a carierei.

Timpul este un lucru pe care nimeni nu si-l poate permite sa il piarda. Daca se doreste ajungerea la un anume punct in cariera, trebuie inceput cat mai repede. Odata imbarcat in calatoria obtinerii jobului dorit si indeplinirii obiectivelor, desigur pe traseu vor mai aparea si obstacole. Neasteptate de cele mai multe ori, trebuie ca acestea sa fie depasite. Orice neajuns sau obstacol trebuie privit ca o provocare, fiecare pas corect urmat trebuie de asemenea recompensat. Un plan detaliat va oferi insa o structura de urmat, in asa fel incat progresul dorit sa se faca simtit si apreciat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *