sistem imunitar

Daca un sistem imunitar puternic tine la distanta bolile si microbii, unul slabit poate sa nu reuseasca acest lucru de fiecare data. Iata in continuare cateva sfaturi pentru cresterea imunitatii.

Corpul are propriul mecanism de aparare care lupta cu agentii patogeni ce cauzeaza boli si diverse afectiuni. Acest sistem cuprinde celule, tesuturi, organe si produse celulare precum anticorpi, toate acestea fiind cunoscute sub numele generic de sistem imunitar. Multi dintre noi nu realizam importanta sistemului imunitar cand suntem sanatosi, insa odata ce acesta slabeste, nu mai reuseste sa protejeze corpul de diverse afectiuni. In continuare enumeram cateva ajutoare care imbunatatesc sistemul imunitar.

Exercitiile fizice sunt esentiale pentru un stil de viata sanatos. Prin miscare se mentine o greutate optima a corpului, se scade nivelul colesterolului din sange, se imbunatateste circulatia si sanatatea cardiovasculara. Activitatea fizica ajuta globulele albe din sange si anticorpii sa circule mai rapid prin corp, pentru a elimina bacteriile si microbii. Chiar si o plimbare de 30 de minute pe zi este foarte utila pentru imbunatatirea sistemului imunitar.

Dieta echilibrata. Este imposibil sa numim un singur aliment care sa fie suficient pentru mentinerea sanatatii sistemului imunitar. O combinatie de nutrienti, vitamine, minerale, proteine si altele este necesara in acest scop. Vitamina C, vitamina E, zinc, carotenoide, acizi grasi omega 3 dar si alte substante nutritive sunt ajutoare bune pentru sistemul imunitar.

Managementul stresului – o regula de aur cand vine vorba de un stil de viata sanatos. Hormonii stresului, precum cortizonul si andrenalina pot afecta sistemul imunitar. Pe cat posibil trebuiesc evitate situatiile stresante prin miscare, yoga, tratamente de relaxare, dans sau alte activitati ce pot include chiar petrecerea timpului cu animalul de companie.

Obezitatea este un dusman al sistemului imunitar, de aceea trebuie mentinuta o greutate optima, trebuie abordata o dieta sanatoasa si echilibrata si mentinuta o igiena corespunzatoare. Miscare zilnica, odihna, per total un stil de viata sanatos va ajuta sistemul imunitar sa functioneze perfect.

De admin

Un comentariu la „Ajutoare ale sistemului imunitar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *