Ridicarea unui case este un proiect foarte complex, necesitand multa munca si o complexitate maxima, chiar daca la o prima vedere, nu ar parea sa fie cel mai greu lucru. Pe langa asta, sa nu uitam de faptul ca un singur pas gresit poate avea un rezultat final fatal pentru constructorul dornic sa se descurce singur sau pentru ghionistii care s-ar afla prin preajma la un moment dat.

Pentru a ridica o casa singur, ai nevoie de autorizatiile si avizele necesare intr-un astfel de proiect, sa ai in vedere etapele de constructie, sa nu uiti sa urmaresti totusi sfaturile specialistilor pentru a evita greselile pe care le poti face fara sa-ti dai seama (o simpla cautate pe Google a sintagmei „anunturi constructii” te poate ajuta) si posibil o lista cu terminologia instrumentelor folosite – nu orice este specializat cu ele.

constructor casaIn primul rand, trebuie sa incepi cu autorizatiile, care sunt si ele destule: certificatul de urbanism, studiul geotehnic, proiectul tehnic al constructiei si cel pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire, acordurile de plasament si autorizatia de construire.

Daca ai reusit sa treci de etapa in care umblii cu hartii peste tot pentru a le valida, incepe construirea propriu-zisa. Trebuie sa ai in vedere fundatia, placa de suport a pardoselii la parter, structurile portante (stalpii, realizati, de obicei, din beton armat), planseele (elementele care compartimenteaza cladirea pe verticala in niveluri sau o delimiteaza pe exterior), grinzile si centurile, peretii, tencuielile, sapa, pavelele, bordurile, aleile si regulile de siguranta si securitate.

Care sunt avantajele ridicarii unei case fara sa apelezi la ajutorul unui specialist? Casa va fi mai aproape de dorintele si nevoiel tale, observand-o chiar tu pe masura ce o construiesti; vei stii ce materiale pui in ea; mandria de a-ti fi ridicat singur casa.

Care sunt dezavantajele? De la inceputul constructiei si pana la terminarea ei si mutarea in ea, vor trece aproximativ doi ani – cu ajutorul unei firme specializate, lucrurile se vor finaliza mult mai repede; cu toata pregatirea pe care ti-o pot da cartile si informatiile obtinute de la specialisti, exista sanse foarte mari sa nu te pricepi chiar atat de bine pe cat ai vrea, si cu toata buna intentia poti lua decizii foarte gresite si care te vor costa, atunci sau mai tarziu; multa bataie de cap – in timp ce o echipa angajata pentru asta va termina lucrarea (de obicei) in timp util si asa cum o doresti, sa-ti ridici singur casa te va consuma foarte mult psihic si fizic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *