greseli condus

Cu totii ne adoram masinile, facem totul pe cat posibil pentru a le intretine si a le pastra in cele mai bune conditii posibile. Uneori insa chiar si cei mai responsabili dintre noi fac greseli care ne afecteaza autoturismele pe termen lung.

Cand vorbim de masini, trebuie sa vorbim si de cutia de viteze. Greselile facute de majoritatea soferilor enumerate in continuare se refera la masinile cu cutie de viteze manuala.

A conduce o masina in aceeasi treapta de viteza pentru timp indelungat sau a conduce intr-o treapta de viteza inferioara afecteaza atat consumul de combustibil, dar provoaca si uzura mai mare a intregului sistem de transmisie. Intotdeauna trebuie folosita treapta de viteza potrivita, pentru ca suprasolicitarea masinii si supraturarea motorului va ajunge sa o transforme intr-un consumator foarte mare de combustibil.

Neapasarea completa a pedalei de ambreiaj la schimbarea vitezelor este o alta greseala facuta de majoritatea soferilor. La autoturismele noi viteza nu poate fi schimbata daca ambreiajul nu este apasat pana la capat, insa la modele mai vechi acest lucru poate fi facut daca pedala este apasata aproximativ 90%. Cand nu este apasata insa complet, schimbarea vitezelor bruscheaza cutia de viteze si o afecteaza, aducand avarii de asemenea si la discul de ambreiaj.

Multi soferi fac greseala ca la coborarea unei pante sa scoata masina din viteza. In acest moment franele in care aveam atat de mare incredere sunt suprasolicitate si actioneaza si mai greu. Frecarea constanta si actionarea mai dificila a franelor duce la uzura mai rapida a acestora, facandu-le sa fie mai putin eficiente in timp.

Nefolosirea pieselor originale, neschimbarea la timp a uleiului de motor, neverificarea presiunii cauciucurilor sau circularea majoritatea timpului cu rezervorul de combustibil „pe rosu” sunt alte greseli adesea intalnite in randul soferilor. Nimeni nu poate fi perfect, nimeni nu poate sa le stie pe toate cand vine vorba de intretinerea autovehiculelor, insa cel putin aceste greseli frecvente pot fi evitate pentru ca durata de utilizare a autovehiculului sa fie cat mai indelungata.

De admin

Un comentariu la „Cum ne stricam masinile zi dupa zi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *