bec cu leduribec cu leduri

Stii foarte bine acel sentiment cand te intorci acasa seara, sau mergi in vizita la cineva, sau orice alta situatie cand esti in scara blocului, e intuneric bezna si orbecai in cautarea cheii sau a soneriei. Sau atunci cand aprinzi un bec in casa si constati ca s-a ars sau explodeaza chiar atunci. Ei bine, m-am saturat de situatiile astea. In plus, consumul de energie electrica trebuie tinut sub control, facturile cu tot cu regularizari ajung sa fie destul de paguboase pentru buget.

Cat priveste consumul, am optat un timp pentru varianta becurilor economice, insa am gasit o varianta si mai rentabila – leduri. Prima data am cumparat doar unul, de test. Cand am vazut ce lumina puternica are, ca nu se incalzeste peste masura si ca rezista – m-am decis: mi-am cumparat pentru toata casa becuri, spoturi si benzi bazate pe leduri. Am facut un efort si am cumparat un bec cu leduri si pentru casa scarii, pentru ca vecinii – ca de fiecare data – nici nu se sinchisesc cand vad ca e bezna, parca asteapta to timpul pe altcineva.

Am apelat la leduri la recomandarea prietenilor. Intr-adevar si solutia de a folosi becuri economice a mers o vreme, dar de la un consum de 20W/bec la unul de pana in 10W diferenta se simte, in timp.

Am mai citit si cateva avantaje ale becurilor bazate pe tehnologia led si chiar am ramas placut surprins. Light Emitting Diode – de la asta vine abrevierea LED – este acea dioda emitatoare de lumina care consuma de zece ori mai putin decat un bec cu incandescenta. Pe langa faptul ca are un consum extrem de redus, nu se incalzeste si are o durata de utilizare de pana la 25 de ani, dupa cum spun producatorii. Chiar si 5 sau 10 ani ar fi insa arhi-suficient.

Lumina pe care o ofera este una rece si instantanee. Nu mai trebuie sa astepti sa se incalzeasca, precum becurile economice sau alte variante de iluminat. Tehnologia becurilor cu led nu inseamna ca va trebui sa faci modificari si adaptari la corpurile de iluminat. Becurile cu led vin in diverse forme si tipuri si se adapteaza perfect la orice tip de fasung, de la cel de tipul becurilor cu incandescenta pana la alte forme folosite la veioze, lampadare sau chiar si spoturi.

Poate ca pretul acestei tehnologii este putin mai mare, insa in timp investitia se amortizeaza. Durabilitatea, intretinerea scazuta si consumul extrem de redus sunt motivele pentru care am ales sa-mi luminez casa cu becuri cu leduri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *