antivirus

Daca e sa facem o comparatie, un computer fara un antivirus instalat este la fel ca si situatia in care corpul uman nu ar avea deloc sistem imunitar. Un sistem fara antivirus este extrem de vulnerabil si poate fi foarte usor compromis, in special atunci cand este si conectat la internet. De aceea un program antivirus este o necesitate pentru orice calculator.

Ca mod de functionare, aceste programe scaneaza fisierele din intregul sistem si cauta semnaturi ale virusilor, prin referinta la o baza de date care, de regula, este actualizata constant. Lucrurile se complica putin cand exista si conexiune la internet, intrucat acesta este gazda pentru nenumarati virusi de diverse tipuri. Astfel antivirusul trebuie sa indeplineasca cerinte suplimentare in ceea ce priveste securitatea online, trebuie sa ofere protectie pentru e-mail si navigare online, chiar sa contina si un firewall suplimentar, pe langa facilitatea de scanare in timp real a intregului sistem. Ce alte caracteristici ar trebui sa aiba un antivirus bun vedem in continuare.

In momentul in care ai nevoie de un antivirus pentru computer probabil ca vei verifica online. Vei cauta pareri si review-uri, dar vei vrea sa si incerci. Ai la dispozitie variante multiple, poti opta chiar pentru o perioada de test in cazul programelor antivirus disponibile in versiune gratuita.

Elementele pentru securitatea online nu trebuie sa lipseasca din facilitatile oferite de antivirus. Totul se petrece online acum, asa ca trebuie sa ai si un antivirus care sa aiba pe cat posibil un firewall, scut anti-spyware sau facilitati de detectare pentru malware.

Lista de programe antivirus este una lunga. Poti alege dintre variante precum Avast, Avira, BitDefender, Norton, Kaspersky, Eset Nod 32 – acestea fiind doar nume mai mari, mai cunoscute. In functie de buget si de necesitati, il poti alege pe cel care iti convine, cu elementele de securitate dorite: firewall, securizare pentru internet, scanare in timp real si baza de date actualizata frecvent. De obicei review-urile utilizatorilor care mai folosesc antivirusul se dovedesc foarte utile, astfel consulta si forumurile de specialitate pentru cateva recomandari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *