constantin butuc studio

Exista o serie de pareri preconcepute formate, legate de fotografie si tot ceea ce inseamna arta fotografica. Multi iau aceste pareri ca si fapte, insa sunt doar niste mituri – asa le-am putea denumi. Care ar fi aceste mituri? Prezentam in continuare cateva dintre ele.

1. Pentru o fotografie buna este nevoie si de o camera foto performanta. Total fals! Chiar si o camera obisnuita de 3.1 megapixeli fara dotari de ultima generatie poate fi folosita pentru o fotografie reusita. Nu este neaparat nevoie de un DSLR pentru asta. Desigur, calitatea fotografiei creste cu cat este mai performanta si camera, insa daca acum se ofera pe piata doar camere de la 12 megapixeli in sus, asta nu inseamna ca alte camere mai putin performante nu pot scoate fotografii bune.

2. Doar un profesionist poate face fotografii de calitate. Din nou fals! Cu totii am vazut fotografii realizate de amatori care chiar aratau foarte bine. In unele momente vrei sa faci cateva fotografii pentru a imortaliza un moment din viata si nu este neaparat nevoie de un fotograf profesionist. Cu toate acestea, nu trebuie sa lasi fotografia de nunta pe mana unui amator.

3. Fotografia nu este ceva ce poti invata si singur. Din contra! Doar experimentand si incercand ipostaze diverse, setari diferite ale camerei si luminozitati diferite, poti ajunge sa cunosti mai bine aparatul si sa realizezi acele instantanee care sa uimeasca. Treptat te perfectionezi si nu ai nevoie de nimic altceva decat de ambitie.

4. Exista intotdeauna photoshop. Intr-adevar, fotografiile pot fi retusate, insa nu trebuie sa pleci de la acest concept din prima faza. Mai biner incerci sa faci fotografii de calitate, fotografii care sa nu aiba nevoie de retusuri.

Dupa cum am mai spus, fotografia este o arta. O poti invata insa si pe cont propriu, prin simpla metoda a incercarilor si erorilor. Poti afla si de la altii diverse tehnici si le poti pune in practica, iar daca nu iti reuseste totul din prima nu trebuie sa te descurajezi.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *