e-izolatii.ro

Cu totii ne dorim confort, facem tot posibilul sa ni-l asiguram, cel putin in locuinta. Atat la interior cat si la exterior solutia izolarii termice reprezinta o optiune ideala din multe puncte de vedere.

Fiecare proprietar trebuie sa tina cont de importanta izolatiei la o locuinta. Un strat protector la nivelul fatadelor sau interiorului nu fereste doar peretii de intemperii si condens, ci retine de asemenea caldura, pastreaza aerul la o temperatura optima atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna, iar acestea nu sunt singurele beneficii oferite.

Desigur importanta materialelor cu care este realizata izolatia nu poate fi subliniata indeajuns. Vorbim aici fie de polistiren, vata minerala sau vata bazaltica. Din ce in ce mai mult solutia izolarii oferita de vata bazaltica de calitate pare sa fie o investitie pe termen lung, aleasa de tot mai multi proprietari. Care ar fi motivele pentru care se face aceasta alegere?

In primul rand se reduc pierderile de caldura. Proprietatile termoizolante ale vatei bazaltice o recomanda in special pentru perioadele de iarna, in care pierderile eventuale de caldura pot sa duca la facturi mai mari cu incalzirea locuintei. De asemenea vata bazaltica este si permisiva, asigura o circulare eficienta a aerului, creand in acest fel un climat agreabil si in interior.

Pe langa avantajele oferite din punct de vedere al reducerii pierderilor de caldura si crearea unui climat favorabil intern, se reduc de asemenea si zgomotele resimtite in interior. Astfel climatul intern este cu atat mai confortabil, nu se mai aud de afara toate zgomotele provocate de o furtuna, spre exemplu, sau de masini de mare tonaj.

Condensul este de asemenea in totalitate inlaturat. Acest lucru se traduce prin prevenirea din prima faza a aparitiei igrasiei si mucegaiului. Un alt avantaj al izolatiei cu vata bazaltica il reprezinta de asemenea si rezistenta ridicata impotriva incendiilor. Nici nu mai trebuie mentionat faptul ca izolatia face de asemenea si peretii cladirii mult mai rezistenti la conditiile atmosferice, intemperii si asa mai departe.

Toate aceste avantaje recomanda vata bazaltica pentru izolatii, ca o investitie pe termen lung. Este rezistenta in timp, nu se degradeaza, iar montarea nu necesita neaparat ajutorul unui specialist. Cu toate acestea, este recomandat ca montarea sa se faca cu ajutorul unuia, pentru a se evita eventualele erori.

Vata bazaltica, fiind un produs natural folosit la izolatii, este mult mai eficienta comparativ cu alte materiale folosite pentru izolatii, precum polistirenul expandat sau vata minerala din sticla. Izolatia termica si fonica este realizata la un nivel superior in acest fel, comparativ cu polistirenul expandat. Protectie ignifuga ridicata, dar si permisivitatea oferita peretilor de a „respira” sunt alte doua avantaje ce recomanda folosirea de vata bazaltica de calitate pentru izolatii.

Atat pentru acoperis cat si pentru peretii exteriori, izolatia este foarte importanta pentru rentabilizarea consumului. Peste 30% din pierderile de caldura, conform statisticilor in domeniul energetic, se inregistreaza datorita izolatiei improprii a acoperisului. Astfel izolarea peretilor exteriori dar si a acoperisului este un lucru de dorit, atat de catre proprietarii individuali cat si de cladiri si constructii ce tin de alte sectoare, precum cel industrial, institutional sau comercial.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *