termopaneconstructii.ro

Ti-ai vazut visul cu ochii: ai reusit sa iti cumperi apartamentul mult dorit sau ai reusit sa pui pe picioare casa pe care cu propriile puteri ai reusit sa o ridici. Desigur mai ai cateva aspecte de care trebuie sa tii cont, indiferent de situatie. Se impun renovari sau reconditionari in cazul apartamentului, se impun alegeri foarte importante in ceea ce priveste utilarea casei. Astfel de alegeri se refera atat la mobilat cat si la izolatie, atat la racordul sau refacerea racordurilor la utilitati cat si la un alt aspect foarte important: tamplaria.

Nu stii ce sa alegi cand vine vorba de ferestre. Nici o problema, nu esti singura persoana cu problema asta. PVC, aluminiu sau lemn stratificat? Iti oferim cateva recomandari in acest sens. Daca este vorba de un apartament, de obicei tamplaria PVC este in topul preferintelor tuturor. Este utila pentru spatii mai mici si este si putin mai ieftina.

Vei dori desigur sa personalizezi pana si ramele geamurilor, in asa fel incat casa ori apartamentul sa iti reflecte gusturile si personalitatea. In acest caz gama produselor din categoria tamplarie aluminiu iti ofera o gama mult mai larga de culori fata de cea din PVC, diverse nuante metalice, mate, satinate si asa mai departe. Tamplaria din lemn stratificat pentru ferestre este de asemenea la cautare, insa va trebui sa tii cont si de faptul ca necesita si o intretinere si ingrijire suplimentara fata de celelalte materiale.

Ideea de baza este ca trebuie sa tii cont de caracteristicile fiecarui material in parte. Lemnul este tipul clasic de tamplarie, insa daca nu este foarte bine uscat, in timp pot sa apara probleme mari. Recomandarea este folosirea sa in cazuri in care poate sa fie ferit de actiunea directa a soarelui, ploii ori intemperiilor, intrucat necesita intretinere speciala.

Profilele din PVC, pe de alta parte, au un coeficient bun de rezistenta la intemperii si de asemenea in ceea ce priveste izolarea termica. In multe cazuri sunt alese datorita pretului mai accesibil.

Cand vine vorba de tamplarie aluminiu, astfel de profile trec cu brio testul timpului. Rezistenta lor se intinde pana la 50 de ani (se ofera chiar si garantii de aceste durate) iar gama de culori disponibile este una foarte larga. Fata de alte sisteme de tamplarie, asigura cea mai buna protectie si durabilitate la factorii de mediu, se intretine foarte usor si izoleaza foarte bine atat termic cat si fonic.

In functie de toti acesti factori dar si de pret – in cele din urma tot bugetul disponibil este cel care conteaza – vei reusi sa faci alegerea potrivita in ceea ce priveste tamplaria pentru casa ta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *