interviu reusit

Interviul este poate unul din cele mai intimidante aspecte din intregul proces al cautarii unui job. Trecerea cu brio a interviului este un lucru de dorit pentru oricine doreste sa se angajeze, in special daca interviul este pentru jobul de mult timp visat. Este imposibil sa anticipezi si sa te pregatesti pentru orice situatie in fata careia poti fi pus cand ajung la interviu, insa cateva sfaturi simple te pot ajuta, sfaturi cum sunt cele enumerate in continuare.

1. Cunoaste angajatorul. Conteaza foarte mult. Poate ca pare neobisnuit, insa majoritatea candidatilor nu cunosc mai mult decat numele viitorului angajator, locatia interviului si postul pe care vor sa il ocupe. O intrebare frecventa la interviuri este „Ce stii despre noi/despre firma noastra?” – astfel trebuie sa fii foarte bine pregatit in aceasta privinta.

2. Mentine tot timpul contactul vizual. Persoanele reactioneaza diferit cand sunt puse in situatii stresante. Este un lucru obisnuit ca atunci cand stresul se acumuleaza, cei intervievati sa isi plimbe privirile peste tot. Contactul vizual mentinut va oferi angajatorului impresia de siguranta si de incredere in sine pe care o cauta din partea celui ce urmeaza sa ocupe postul scos la concurs.

3. Mentine o atitudine pozitiva si zambeste cat mai mult. Se cauta angajati care sa lucreze cu placere, care sa fie entuziasti, pentru ca atitudinea este contagioasa chiar si la locul de munca – este nevoie de o singura fata posomorata pentru a strica buna dispozitie a celorlalti.

4. Profita de puterea scrisorii de multumire. Indiferent daca ti se spune ca ai trecut interviul sau nu, daca ai fost programat pentru un alt interviu ori ti s-a spus ca vei fi sunat, nu vrei ca angajatorul sa uite de candidatura ta imediat dupa ce interviul s-a terminat. Astfel, trimite un e-mail de multumire sau chiar o scrisoare, pentru a-ti arata aprecierea pentru oportunitatea oferita.

Aceste patru sfaturi te vor ajuta sa te deosebesti de majoritatea celorlalti candidati si sa treci cu brio interviul pentru jobul la care visai.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *