ceai de rooibos

Devine tot mai popular acest ceai. Cu cat sunt facute mai multe cercetari, cu atat mai multe beneficii se gasesc. Sa vedem care ar fi cateva dintre acestea.

Planta din care este facut acest ceai nu are deloc contenut de cofeina. In plus, ceaiul nu contine adaosuri de alte substante chimice daunatoare, care sa afecteze in vreun fel organismul.

Sursa bogata de antioxidanti, ceaiul de Rooibos consumat zilnic formeaza un adevarat scut de protectie pentru organism impotriva diverselor afectiuni si boli. Se previne astfel actiunea daunatoare pe care o au radicalii liberi. Proprietatile antioxidantilor continuti fac ca ceaiul de Rooibos sa ajute si la prevenirea riscului de atac cardiac si chiar al celui de cancer.

Continutul ridicat de minerale din ceaiul de Rooibos il face de asemenea sa fie foarte sanatos. Nutrientii continuti includ magneziu, calciu, zinc, fier si mangan, care lucrand impreuna intaresc oasele, accelereaza metabolismul, imbunatatesc functionarea creierului si facilitatea distributia de oxigen la celule. Combinatia acestor minerale ajuta la imbunatatirea circulatiei si a fluxului sanguin, reducand astfel riscul de afectiuni cardiovasculare.

Consumul de ceai de Rooibos ofera usurare temporara pentru conditii precum crampe stomacale sau indicestii. Unele din substantele continute se pare ca mai calmeaza si colicile la copii, iar continutul zero de cofeina il recomanda chiar si pentru astfel de varste fragede.

Ceaiul de Rooibos ajuta de asemenea la reducerea inflamatiilor si conditiilor dermatologice, iar la seria de beneficii se mai adauga de asemenea si un somn odihnitor pe care il ofera. Chiar este recomandat ceaiul de Rooibos inainte de culcare. Nu contine cofeina deloc, precum se intampla in cazul altor ceaiuri, astfel nu exista motiv de ingrijorare legat de insomnie. Toate aceste beneficii fac din ceaiul de Rooibos unul foarte cautat si popular, chiar daca nu s-a descoperit decat o mica parte din avantajele pe care le poate oferi consumul sau.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *