marius-ionescumarius-ionescu

Marius Ionescu este un alergator pe distante lungi din cadrul Romaniei, fiind specializat la proba de maraton. A reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de vara din 2012, apucandu-se de atletism la varsta de 11 ani.

Marius Ionescu, legitimat la CSM Craiova, a castigat maratonul de la Dusseldorf, intr-un timp de 2 ore, 13 minute, 19 secunde, realizand astfel baremul atat pentru Campionatul Mondial de Atletism (22-30 august, Beijing, China) cat si pentru Jocurile Olimpice de la Rio ce vor avea loc in 2016, devenind astfel, primul roman calificat la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Nascut la Craiova, in decembrie 1984, atletul Marius Ionescu devine primul roman care a participat la un maraton olimpic dupa o absenta de 48 de ani de la aceasta competitie.

In cadrul site-ului sau oficial, atletul a scris ca ar spera sa termine maratonul de la Dusseldorf in mai putin de doua ore si 15 minute, tel pe care si l-a atins, dupa multe antrenamente in Romania si nu numai. La maratonul care a avut loc in Dusseldorf, Germania au luat startul 18.000 de persoane, sustinuti de pe margine de aproximativ 400.000 de spectatori.

Marius Ionescu a adunat in cariera sa peste 70 de medalii pe plan national si international, din care cel putin jumatate sunt de aur.

In viitorul apropiat, atletul Marius Ionescu isi propune sa bata recordul celui mai rapid maratonist roman, Catalin Andreica- de 2 ore, 12 minute si 30 secunde, aceasta performanta fiind inregistrata la Campionatele Europene de la Praga in anul 1978.

“Imi doresc enorm sa bat recordul national si sa fac o figura frumoasa la Olimpiada. Cred ca pot scoate un timp de doua ore si 12 minute. Maratonul este o proba imprevizibila, nu poti fi niciodata sigur ca vei trece linia de sosire.”- declara atletistul Marius Ionescu.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *