promovare

Orice business poate sa beneficieze de un numar mare de clienti. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul brandingului si prin promovarea produselor si serviciilor. Ce este o afacere care nu ajunge in lumina reflectoarelor? Indiferent de cat de bine sunt concepute planurile, de cat de eficient ori util este produsul, daca nu ajunge la piata tinta, nu isi are nici un rost. O adevarata lampa de lansare pentru orice afacere o constituie promovarea.

Scopul principal al promovarii este sa creeze o identitate pe piata pentru produs. Consumatorilor li se prezinta produsele si serviciile, compania care le ofera isi face simtita prezenta pe piata. Odata ce exista clienti, afacerea are doar de castigat. Pentru a dobandi clienti insa, trebuie sa existe vizibilitate, iar acest lucru poate fi realizat doar prin promovare. Chiar daca o afacere aflata la inceput nu detine de cele mai multe ori un buget pentru promovare, tot trebuie investit ceva pe aceasta parte. In caz contrar nu se va putea ajunge la clienti cu produsele si serviciile oferite. Exista modalitati diverse prin care se poate face promovarea: fie prin anunturi in ziare, prin reclame televizate ori la radio, prin internet, reclame stradale etc. Varianta internetului este una tot mai mult folosita pentru promovare, datorita erei tehnologice in care traim.

Avantajele pe care le aduce promovarea pentru un business sunt multiple si decurg unul din celalalt. Produsele si serviciile oferite sunt mai vizibile pentru clienti, odata ce exista vizibilitate creste si numarul de clienti potentiali si clienti efectivi, implicit cresc vanzarile si automat se ajunge la profituri mai mari. Promovarea nu trebuie astfel ignorata, in special de afacerile aflate la inceput, care doresc sa isi creeze un nume pe piata. Chiar daca nu exista un buget alocat specific pentru acest lucru, trebuie identificate niste resurse, deoarece in caz contrar afacerea va esua la fel de rapid cum s-a si lansat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *