Cu totii stim ce inseamna raul de inaltime, acea senzatie pe care o ai cand te afli la o altitudine mare. Simptome precum ameteala sau dezorientare se fac simtite, insa exista cateva moduri prin care pot fi atenuate. Durerile de cap, ameteala, starile de greata pot fi combatute prin modalitati simple.

Un simplu sfat este acomodarea treptata a organismului cu inaltimea. De multe ori simptomele raului de inaltime isi fac aparitia datorita rarefierii aerului la altitudini mari. Alpinistii si cei ce fac drumetii montane pot experimenta aceste senzatii, insa prin obisnuirea treptata a organismului cu nivelul de oxigen existent se inlatura orice disconfort. Cand se escaladeaza un munte, de obicei se fac popasuri, in asa fel incat corpul sa se acomodeze treptat cu mediul, cu nivelul de oxigen mai redus din aer.

Cei afectati de raul de inaltime trebuie de asemenea sa evite efortul fizic sustinut la altitudini mari, cel putin pana in acel moment in care corpul s-a acomodat cu conditiile diferite.

Una din cele mai importante cauze si chiar simptome ale raului de inaltime este si deshidratarea. Un consum adecvat de apa poate sa rezolve problema, iar evitarea substantelor nocive este  de asemenea indicata.

Anumite medicamente si prescriptii medicale pot ajuta de asemenea la combaterea simptomelor asociate cu raul de inaltime, insa trebuie luate doar la recomandarea unui medic.

Pe langa aceste remedii, se pot incerca si cele naturiste, bazate pe extracte din plante, pentru a combate raul de inaltime. Se considera ca usturoiul, frunzele de cacao, gingko biloba si altele pot ameliora simptomele raului de inaltime. Totusi daca simptomele persista, trebuie redusa altitudinea, pentru a nu se agrava starea de sanatate si pentru ca organismul sa nu aiba de suferit. Desi exista unele persoane pasionate de munte, de escaladari si drumetii, aerul rarefiat de la altitudini mari efectiv nu le permite acest lucru; raul de inaltime isi face simtita prezenta si astfel este recomandat sa se evite altitudinile mari in aceste cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *