In fiecare zi avem marea provocare de a decide incotro sa o luam. Avem de luat n decizii si asta pentru ca prin natura firii suntem obisnuiti sa ne complicam poate prea mult. Nu degeaba sunt tot felul de cursuri de a invata cum sa ne simplificam viata. Descopera cum poti sa faci asta chiar in pasi simpli:

  • Incepe sa iti sortezi lucrurile si sa le oferi si celor care nu au parte de o situatie financiara prea buna. Daruieste, fa un bine si in acelasi timp scapa-te de anumite griji. Data viitoare cand vei dori sa iti achizitionezi ceva si vei avea acest instinct de ce nu gandeste-te daca ai nevoie cu adevarat de acel ceva.
  • Nu uita de oamenii seriosi si care conteaza in viata ta. Pot fi doar 5 sau chiar 10; conteaza sa nu ii cauti numai la nevoie, sa tii legatura cu ei, sa le arati ca iti pasa si ca tii la ei. Acum si aici, nu numai in caz de nevoie.
  • Cauta fericirea in lucruri simple si asta inseamna se pare o lunga lista de lucruri si nu din cele materiale. Fa mai multe plimbari, bucura-te de prajituri spre exemplu si nu astepta sa aduni averile pentru a simti cu adevarat bucuria vietii.
  • Evita sa mai fii parca lipit de televizor si tot felul de dispozitive, de gadget-uri moderne care iti rapesc prea mult timp.
  • Cat despre mania unora legata de imbracaminte se considera simplismul si de ce nu chiar si modestia a fi elemente primordiale pentru cei care au alte interese, cu mult mai profunde in viata decat acest aspect superficial pana la urma. Se spune ca nu trebuie sa fii mai mult preocupat de ceea ce inseamna aspectul ci mai degraba de ceea ce inseamna modul de a gandi si vorbi.

Si cum dorinta si nevoia de a ne simplifica viata este legata de toate aspectele vietii sa nu omitem nici ceea ce tine de partea materiala si de cea a vietii profesionale. Spre exemplu economisirea banilor este strans legata de situatia de a nu cheltui nechibzuit. Nu mai depinde de cartile de credit si de bani sau mai ales de imprumuturi si de ceea ce tine de relatia cu bancile pe acest subiect. Asta in primul rand te ajuta sa ai o stare mai buna, psihic vorbind, elimini un stres.

Bucura-te de spatiul verde de acasa, daca dispui de el, petrece cat mai mult timp liber in gradina, cu gradinarit sau orice altceva. Insa ideea de baza este sa fii productiv cu timpul tau si sa descoperi ce este de fapt important de facut si nu ce tine de plictis si timp petrecut fara scop practic.

Viata ne ofera sanse, oportunitati diverse. Sa nu uitam ca tine de noi si de interesul manifestat pentru ca acestea sa fie fructificate. Nu astepta sa ti se intample un miracol; nu iti aglomera viata cu barfe si lucruri inutile. Mai bine suna un curs de cunoastere si autocunoastere, de dezvoltare personala, nu-i asa?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *